eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Liverpool kiütötte a PSV-t Eindhovenben

A Liverpoolt mindenki esélyesebbnek vélte a holland PSV-vel szemben az elődöntőbe jutásra, de csak nagyon kevesen gondolták, hogy Rafa Benítez együttese 90 perc alatt - sőt, tulajdonképpen 50 perc alatt - eldönti a továbbjutás kérdését. A "Vörösök" Eindhovenben ott folytatták, ahol szombaton, az Arsenal ellen abbahagyták.

Eindhovenben Ronald Koeman felforgatta a csapatát az előre jelzett tizenegyhez képest, beállította a finn Väyrynent és a brazil Diego Tardellit.

A következő csapatok kezdtek: PSV: Gomes - Kromkamp, Da Costa, Simons, Salcido - Mendez, Vayrynen, Cocu, Culina - Farfan, Tardelli.

Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Gerrard, Mascherano, Alonso, Aurelio - Crouch, Kuyt. Koeman Fehér Csabát benevezte a cserejátékosok közé.

Rafa Benítez, az angolok menedzsere úgy tartotta, fontos, hogy csapata gólt szerezzen a Philips-stadionban. Ennek megfelelő aktivitással játszott a Liverpool az első félidőben.

Az első nagy helyzetben Jamie Carragher csillogott: fejesét Gomes nagy bravúrral védte. Az angol védő egyébként 2005 júliusa óta nem talált hivatalos meccsen a kapuba...

Nem úgy Steven Gerrard: Steven Finnan beadása után fejjel legyőzte a hollandok brazil kapusát. A "Vörösök" csapatkapitányának ez volt 15. gólja a bajnokok tornáján, s ezzel megdöntötte a nem kevésbé legendás Ian Rush klubcsúcsát.

A második félidő elején a PSV védelme még nem vette fel újra a játék ritmusát, Gomes, például, tőle szokatlan hibát követett el egy beadásnál. Azt a helyzetet még megúszta a holland bajnok, a következőt nem: John Arne Riise vagy 30 méterről lőtte a kapuba a labdát.

Az angolok alighanem ezzel már biztosították a helyüket a legjobb négy között... A PSV-nek gólt, gólokat kellett volna szereznie, hogy némi reménye maradjon a visszavágóra, ám Koeman, némileg érthetetlenül, lecserélte leggólerősebb csatárát, Jefferson Farfánt, valamint a legutóbbi hazai BL-meccsen gólt szerző Edison Mendézt. Igaz, beállt Patrick Kluivert, de ő már messze van régi önmagától.

A második félidő közepén a Liverpool kivégezte a PSV-t: Finnan újabb remek beadása után Peter Crouch fejes góllal növelte háromra csapata előnyét.

A gól után egy holland állt be az angolokhoz, s egy magyar a hollandokhoz. Boudewijn Zenden szállt be Riise, Fehér Csaba pedig Kromkamp helyére. A meccs hajrája is a Liverpoolé volt, aligha kétséges nem maradt sok izgalom az április 11-i visszavágóra.


Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés
PSV-Liverpool 0-3 (0-1)
Gólszerző: Gerrard 27., Riise 49., Crouch 63.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×