eur:
396.33
usd:
354.64
bux:
74905.79
2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina, Pál

Kemény Dénes: Belgrádban akarunk visszavágni a szerbeknek

Váratlan taktikai húzásokkal és a kulcsemberek egyenletes, jó teljesítményével lehet sikeres a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián és az addigi világversenyeken. Erről Kemény Dénes szövetségi kapitány beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

A szakvezető elmondta: hétfőn kezdik meg a németekkel közös edzőtáborozást a Komjádi uszodában, de több edzőmeccs is jut a következő időszakra.

Szerdán a horvátokkal, pénteken a németekkel csap össze a Kemény-gárda a Margitszigeten, az úszó Európa-bajnokság körítéseként.

Kemény Dénes az InfoRádióban úgy fogalmazott: az éremszerzés és a szerbek elleni visszavágás a célja együttesének szeptemberben a belgrádi Európa-bajnokságon. A júniusi Világkupa döntőjében Szerbia és Montenegró hosszabbításban legyőzte a házigazda magyarokat.

A kétszeres olimpiai bajnok szövetségi kapitánya szerint a délszláv állam kettéválásával ideiglenesen valamennyivel (egy-két góllal) biztosan gyengülnek a szerbek.

Kemény Dénes megjegyezte, hogy a magyar válogatott újfajta játékkal rukkolt elé, ez pedig a kevés gyakorlás ellenére is sikeres volt a mergitszigeti Világkupa döntőjéig. A fináléban nem tudták kellő hatékonysággal kihasználni az emberelőnyös helyzeteket, ezért lett csak ezüstérmes a gárda.

Szükség van az új játékelemekre

A szakember kulcsfontosságúnak tartja, hogy együttese Belgrádban és a többi világversenyen is tudjon meglepetésekkel előrukkolni mind a védekezésben, mind a támadásban. Ezekre azért van szükség, hogy az új rendszert kiismerő csapatok ellen is hatékony lehessen a magyar válogatott.

Kemény Dénes nem titkolta, hogy olyan (megleptésemberként meccseket eldöntő) kiugró tehetséget nem lát a mostani fiatalok között, mint annak idején Kásás Tamás vagy Madaras Norbert volt.

Kásás 1997-ben három góljával járult hozzá a 3-2-es sikerhez a sevillai Európa-bajnokság döntőjében, Madaras pedig a 2003-as barcelonai vébén hökkentette meg a riválisokat.

A tréner megjegyezte: a 2004-es athéni olimpia fináléjában  az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítottak Szerbia és Montenegró ellen az aznap délelőtt begyakorolt emberelőnyös variációnak köszönhetően.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×