eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Alonso legyőzte Schumachert Bahreinben

A címvédő spanyol Fernando Alonso nyerte a Forma-1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjat a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher előtt.

Kettejük párharca a boxutcában dőlt el, a második kerékcsere után a Renault sztárja néhány századmásodperccel a ferraris elé érkezett vissza, és nem hagyta magát visszaelőzni.

A finn Kimi Räikkönen a mezőny végéről indult, és szezációs versenyzéssel harmadik lett az angol Jenson Button és a kolumbiai Juan Pablo Montoya előtt.

Pontokat szerzett a Williams két versenyzője, az ausztrál Mark Webber és a német Nico Rosberg is. A nyolcadik helyen az osztrák Christian Klien végzett.

Az élcsapatok közül csak a McLaren nem hibázott, a Ferrarinál a brazil Felipe Massa, a Hondánál a szintén brazil Rubens Barrichello, a Renault-nál pedig az olasz Giancarlo Fisichella járt pórul, utóbbi ki is esett. A Toyota leszerepelt.

{{keretes_cim}}

1. Fernando Alonso (Renault) 1:29:46.205
2. Michael Schumacher (Ferrari) +1.246
3. Kimi Räikkönen (McLaren) +19.360
4. Jenson Button (Honda) +19.992
5. Juan-Pablo Montoya (McLaren) +37.048
6. Mark Webber (Williams) +41.932
7. Nico Rosberg (Williams) +1:03.043
8. Christian Klien (Red Bull) +1:06.771

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×