eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A távozó Real Madrid-elnök kitálal

Csak önmagát hibáztatja a Real Madrid hétfőn lemondott elnöke. Florentino Perez ugyanakkor a realmadrid.com-nak adott interjúban érzékeltette: a játékosok közül többen nem küzdöttek megfelelően a klub sikeréért.

- Miért az elnöknek kell távoznia?

- Sportszempontból a klubnak szüksége van egy olyan lépésre, amely felrázza. Nem vagyunk a legjobb passzban, de még mindig él a lehetőség, hogy valami nagyot alkossunk a most futó szezonban. Úgy vélem, a távozásom volt az egyetlen lehetséges válasz azt követően, hogy több edzőt is kipróbáltunk. Hiszek benne, hogy ez a döntés felráz mindenkit és képesek leszünk megnyerni a Bajnokok Ligáját.

- Mikor döntött a távozás mellett?

- A hétvégi Mallorca elleni mérkőzés után. Teljesen biztos voltam abban, hogy valaminek történnie kell.

- Azért koncentrálnak annyira a Bajnokok Ligájára, mert úgy érzik, hogy a bajnokság már elúszott?

- Nem, de a Bajnokok Ligájában a továbbjutáshoz már csak egy mérkőzés kell. (A Real Madrid a nyolcaddöntő első mérkőzésén 1-0-ra kikapott az Arsenaltól - a szerk.) A legutóbbi mérkőzések után tényleg úgy érzem, hogy rossz úton járunk. Azért döntöttem a távozás mellett, mert remélem, hogy ez segítheti a csapatot abban, hogy nyerjen Londonban.

- Felelősek-e az Ön által vásárolt játékosok a lemondásában?

- Soha nem fogom a játékosokat hibáztatni, teljes felelősséget vállalok. Néhány játékos összezavarodott és ehhez talán van némi közöm. Szeretném, ha mások adnák át azt az üzenetet, amit én képtelen voltam. Kétségtelenül néhány játékos nekem nem tetszően viselkedett az elmúlt hetekben, de éppen ezért hibáztatom magam. Szeretném, ha ők is megértenék, hogy csak a Real Madrid számít.

<

Edzenek a Real-játékosok - nem mindig teljes gőzzel? (fotó: realmadrid.com)
- Van valami, amit másképp csinálna?

- A klubmodell megfelelő, mind gazdasági, mind sportszempontból. A Real Madrid az utóbbi néhány évben az őt megillető helyre került a világ sportjában. A folyamat mögött meghúzódó elképzelés folytatódik, de szükség van némi irányváltásra és ez könnyebben megy majd, ha olyasvalaki hajtja végre, aki nem volt az elmúlt fél évtizedben történtek epicentrumában. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy nem teljesen normális, ha rövid időn belül három edzőt is elfogyasszon egy klub és el kell ismernem, hogy ezen a téren rosszul csináltam dolgokat.

- A lemondása nem a játékosok hibáztatása is egyben?

- Nem a játékosokat, hanem önmagamat hibáztatom. Nem mondtam volna le, ha nem én lennék a felelős. Ronaldót sem hibáztatom. Csak azt mondhatom róla, hogy ő a világ legjobb csatára és nagyszerű ember. Az elmúlt években látványosan játszottunk és világszerte megsüvegeltek minket. A Real Madridot az őt megillető helyre juttattuk a világ sportjában, ugyanakkor néhány játékos azt hiszi, hogy bérelt helye van a csapatban. Azt szerettem volna elérni, hogy kezdjenek elgondolkodni azon: nekik is minden nap meg kell küzdeniük a helyükért.

- Lesznek olyan játékosok, akiket boldoggá tett a lemondása?

- Nem hiszem, hogy összegyűlnének és megünnepelnék a távozásom. Csak azt szeretném, ha észrevennék a realitásokat. Én vagyok ennek a projektnek a zászlóvivője és magamon kívül senki mást nem fogok hibáztatni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×