eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Manchester United nyerte az első angol trófeát

A Manchester United nyerte az angol labdarúgó Ligakupát, mivel a cardiffi döntőben 4-0-ra győzött a Wigan ellen. A meccs legjobbjának választott Rooney két góllal járult hozzá a sikerhez.

A Manchester United 1992 után másodszor nyerte meg a sorozatot. Fél óra játék után Rooney szerezte meg a vezetést, majd a manchesteriek az 55. és 61. perc között még háromszor eredményesek voltak.

Sir Alex Ferguson együttese Ligakupa-győztesként már biztosította helyét az UEFA Kupa 2006/2007-es kiírásában, de ha a csapat az első négy között végez a Premier League-ben, akkor a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

A Wigan története során először jutott el angol sorozat döntőjéig, a győzelemre azonban semmi esélye nem volt, mert a manchesteriek végig irányították a találkozót.

Az FA Kupánál kisebb presztízsű Ligakupában 1967 óta egy mérkőzés alapján avatnak győztest, az elmúlt 39 évben soha nem volt négy gól különbség a csapatok között.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×