eur:
392.86
usd:
368.16
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lékó egy remivel az élre állt

Lékó Péter remizett a linaresi nemzetközi sakktornán, és mivel legnagyobb riválisa, az orosz Szvidler kikapott, így az ötödik forduló után fél ponttal a magyar nagymester vezet összetettben.

Lékó Péter ezúttal ugyan csak remizett a linaresi nemzetközi sakktornán, de ez is elég volt ahhoz, hogy egyedül vezesse a mezőnyt.

A magyar nagymester az ötödik körben a sötét bábukat vezetve a francia Bacrot-val játszott döntetlent.

Lékó legnagyobb riválisa, az orosz Szvidler kikapott az örmény Aronjantól, így az ötödik forduló után fél ponttal a magyar sakkozó vezet.

Lékó a következő fordulóban az örmény versenyzővel találkozik, és a sötét bábukat vezeti majd. A világbajnok bolgár Topalov az ukrán Ivancsuk ellen győzött, de sikere ellenére két pont a hátránya a 26 éves magyar sakkozóval szemben.

A torna története során először két országban zajlanak a partik. Az első kör meccseit a mexikói Moreliában rendezik, majd március 3-ától már a spanyolországi Linaresben folytatódnak a küzdelmek.

Az állás: 1. Lékó 4 pont, 2. Szvidler 3,5 pont, 3. Aronjan 3 pont, 4. Ivancsuk, Radzsabov, Bacrot, Topalov 2-2 pont, 8. Vallejo 1,5

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×