eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Negyedik lett Huszár Erika Torinóban

Knoch Viktor után újabb magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó szerzett pontokat a torinói téli olimpián: Huszár Erika 1500 méteren hatodikként ért célba, de a kizárások után negyedik lett. Ez a legjobb magyar eredmény 1980 óta téli olimpián.

Huszár Erika minden várakozást felülmúlva a negyedik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a torinói téli olimpián. Darázs Rózsa nem került be a legjobb 18 közé. A versenyt a dél-koreai Dzsin Szun Ju nyerte. Az eredeti forgatókönyvet felrúgva az A döntőben nem hatan, hanem heten futottak, mert a futamában kilökött orosz Tatyana Borogyulinát is idesorolták.

Kettőjük mellett három dél-koreai, az olimpiai és nyolcszoros világbajnok, olimpiai csúcstartó Csoj Eun Kjung, a szám világbajnoka, Dzsin Szun Ju és a váltóban vb-első Bjun Csun Sza, valamint a kétszeres vb-első kínai Vang Meng és a váltóban világbajnok kanadai Amanda Overland futott a fináléban.

A 22 éves Huszár a mezőny végéről kezdett, de nem szakadt le a riválisoktól. Öt körrel a vége előtt véget ért a taktikázás. Huszár a hajrában egy helyet javított, és hatodikként haladt át a célvonalon. A videóbíró viszont megváltoztatta a végeredményt: az élbolyban lökdösődés volt, így Bjunt és Borogyulinát kizárták, Huszár Erika pedig negyedik lett.

Torinóban eddig a magyarok közül a szintén rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor volt A döntős, ő 1500-on az ötödik és egyben olimpiai pontszerző lett.

1980 óta ez a legjobb magyar eredmény téli olimpián: huszonhat éve a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros ezüstérmes lett a Lake Placid-i olimpián.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×