eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Capello elzavarná Ronaldót, Perez nem

Spanyol lapértesülés szerint felforgatná a Real Madrid labdarúgócsapatát Fabio Capello, ha a nyáron leülne a királyi gárda kispadjára.

Az As című spanyol sportnapilap értesülése szerint rendkívül nagy igényekkel állt elő a Juventust irányító Fabio Capello arra az esetre, ha nyáron átvenné a Real Madrid futballcsapatának a vezetőedzői posztját.

Az olasz szakember csaknem 160 millió eurós "nagybevásárlást" tartana a királyi gárdánál, és az elsők között szerződtetné a brazil Adrianót, a svéd Zlatan Ibrahimovicot, az angol Steven Gerrardot és a francia Patrick Vieirát. A Reallal többször is hírbe hozott német Michael Ballack neve ugyanakkor nem szerepel a kívánságlistán.

A másik oldalon viszont a madridi kispad elfoglalására legesélyesebbnek tartott Capello azonnal megválna a brazil Ronaldótól és Roberto Carlostól, valamint a spanyol Michel Salgadótól és Ivan Helguerától.

A tréner követelései a lap szerint nem kis riadalmat keltettek a klubnál, amelynek vezetői azonnal felfüggesztették a vele folytatott tárgyalásokat. Florentino Perez elnök állítólag a szavát adta Ronaldónak, hogy amíg ő hivatalban van, addig mindig lesz helye a csapatban.

Fabio Capello 1996-ban már egyszer átszervezte az együttest: egy év alatt 11 játékost küldött el és kilencet igazolt le. Az olasz bajnoki címvédő és listavezető Juventust irányító tréner a világ egyik legelismertebb szakemberének számít.

A Real Madridot a szezon végéig a Wanderley Luxemburgót váltó Juan Ramon López Caro irányítja, de azt mindenki tényként kezeli, hogy a nyáron sztáredző érkezik a fővárosi klubhoz. Az együttes 20 forduló után a negyedik helyen áll a spanyol bajnokságban, lemaradása 13 pont az élen álló Barcelonával szemben, a Valenciától és az Osasunától viszont csak három-három pont választja el.

Zinedine Zidanék bejutottak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, ahol az Arsenallal kell megküzdeniük, emellett még nem búcsúztak a Spanyol Király Kupában sem. A francia klasszis ugyanakkor jelezte, hogy a nyári világbajnokság után dönt a folytatásról. Lapértesülések szerint szinte biztos, hogy 2007-ig érvényes szerződése ellenére visszavonul, és állítólag ezt már közölte is Florentino Perezzel.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×