INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Harc a csodagyerekért

Infostart / InfoRádió
Az angol Premier League legjobb csapatai indultak harcba a Southampton 16 éves tehetségéért. Theo Walcott árát 8-12 millió fontra becsülik, de ez aligha tartja vissza az Arsenalt, a Tottenhamet, a Chelsea-t vagy a Liverpoolt a megszerzésétől - írja a The Independent brit napilap.

Theo Walcott idén augusztusban 16 évesen és 143 naposan mutatkozott be az angol élvonalban. Azóta 18 mérkőzésen négy gólt szerzett és Lionel Messi mellett máris Európa egyik legígéretesebb ifjú tehetségeként emlegetik.

Nem csoda tehát, hogy a The Independent brit napilap szerint a Premier League nagycsapatai versengenek a kegyeiért. Jelenleg az Arsenal áll a legjobban, ráadásul Arséne Wenger vezetőedző korábban azt nyilatkozta, hogy a csapat jelenlegi legnagyobb sztárja, Thierry Henry hosszú távú helyetteseként számolna Theo Walcottal.

Az Arsenalnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja szerezni az ifjú tehetséget, hiszen a Chelsea is érdeklődik iránta, márpedig mióta megvásárolta az orosz Roman Abramovics, utóbbi csapat majdnem mindenkit meg tud venni, akit akar. A Chelsea ráadásul 10 éves kora óta követi figyelemmel Walcott pályafutását és a klub az elkövetkező években – mint azt Frank Arnesen ifjúsági igazgató korábban elmondta – elsősorban a fiatal játékosok nevelésére szeretne koncentrálni.

Nem mindenki örül ugyanakkor az elmúlt hónapok történéseinek. Egyes szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a fiatal játékost túl korán dobták be a mélyvízbe és ahelyett, hogy a játékát csiszolnák, hétről-hétre a Premier League-ben kell helytállnia.

Bármi is történjen azonban Theo Walcottal, az már most biztosnak látszik, hogy amikor márciusban betölti 17. születésnapját, minden idők legjobb első szerződését írja majd alá. Nem akárkit utasít ezzel maga mögé, hanem az angol futball jelenlegi talán legnagyobb sztráját, Wayne Rooney-t.

A címlapról ajánljuk