eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Harc a csodagyerekért

Az angol Premier League legjobb csapatai indultak harcba a Southampton 16 éves tehetségéért. Theo Walcott árát 8-12 millió fontra becsülik, de ez aligha tartja vissza az Arsenalt, a Tottenhamet, a Chelsea-t vagy a Liverpoolt a megszerzésétől - írja a The Independent brit napilap.

Theo Walcott idén augusztusban 16 évesen és 143 naposan mutatkozott be az angol élvonalban. Azóta 18 mérkőzésen négy gólt szerzett és Lionel Messi mellett máris Európa egyik legígéretesebb ifjú tehetségeként emlegetik.

Nem csoda tehát, hogy a The Independent brit napilap szerint a Premier League nagycsapatai versengenek a kegyeiért. Jelenleg az Arsenal áll a legjobban, ráadásul Arséne Wenger vezetőedző korábban azt nyilatkozta, hogy a csapat jelenlegi legnagyobb sztárja, Thierry Henry hosszú távú helyetteseként számolna Theo Walcottal.

Az Arsenalnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja szerezni az ifjú tehetséget, hiszen a Chelsea is érdeklődik iránta, márpedig mióta megvásárolta az orosz Roman Abramovics, utóbbi csapat majdnem mindenkit meg tud venni, akit akar. A Chelsea ráadásul 10 éves kora óta követi figyelemmel Walcott pályafutását és a klub az elkövetkező években – mint azt Frank Arnesen ifjúsági igazgató korábban elmondta – elsősorban a fiatal játékosok nevelésére szeretne koncentrálni.

Nem mindenki örül ugyanakkor az elmúlt hónapok történéseinek. Egyes szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a fiatal játékost túl korán dobták be a mélyvízbe és ahelyett, hogy a játékát csiszolnák, hétről-hétre a Premier League-ben kell helytállnia.

Bármi is történjen azonban Theo Walcottal, az már most biztosnak látszik, hogy amikor márciusban betölti 17. születésnapját, minden idők legjobb első szerződését írja majd alá. Nem akárkit utasít ezzel maga mögé, hanem az angol futball jelenlegi talán legnagyobb sztráját, Wayne Rooney-t.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×