eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Di Canio megfellebbezi az eltiltásáról szóló döntést

Fellebbezést nyújtott be az olasz labdarúgóliga fegyelmi döntése ellen Paolo Di Canio. A Lazio játékosát a testület egy mérkőzésre eltiltotta és 10 ezer euróra büntette, mert fasiszta karlendítéssel üdvözölte a klub szurkolóit Livornóban.

"Fasiszta vagyok, nem rasszista" – jelentette ki a 37 éves csatár, aki elmondása szerint a jövőben is karlendítéssel akarja köszönteni a Lazio táborát.

Paolo Di Canio közölte: a karlendítés azt fejezi ki, hogy ő is „közéjük” tartozik. Véleménye szerint a fasizmus is egy politikai nézet, amelyet a többi eszméhez hasonlóan el kell fogadni.

A liga székháza előtt 500 Lazio-szurkoló demonstrált a tárgyalás alatt. Az akció békésen zajlott le.

Az épületből kilépő Paolo Di Canio szeretett volna helyet foglalni a drukkerek között, de ügyvédei lebeszélték erről.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke új fegyelmi eljárás lefolytatására szólította fel az olasz ligát. Joseph Blatter szeretné, ha a szövetség súlyosabb büntetést szabna ki.

A svájci sportdiplomata korábban életre szóló eltiltást javasolt a karlendítésért. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ezzel szemben megvédte a játékost, mivel szerinte a mozdulatnak nincs jelentősége.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×