eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla

Joseph Blatter kifogásolja három stadion állapotát

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke alig fél évvel a jövő nyári németországi világbajnokság kezdete előtt három stadion állapotát is kifogásolta. Kaiserslauternben és Frankfurtban a tetőszerkezet, Nürnbergben a tribün nem tökéletes.

Blatter ugyanakkor további teljes bizalmáról biztosította a vébé szervezőit. A FIFA elnöke zürichi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a közelmúltban felmerült problémák miatt a frankfurti, a nürnbergi és a kaiserslauterni aréna a figyelem középpontjába került, és az általa vezetett szervezet fokozottan felügyeli a jövőben a szükséges munkálatok elvégzését.

Blatter beszélt a biztonságról is, hangsúlyozva, hogy minden lehetséges eszközzel elejét kell venni az esetleges erőszakos akcióknak.

"Egyesek attól félnek, hogy rendőrállamba kerülnek a világbajnokság idején, de szerintem ettől nem kell tartani. Mi a rendezőkkel legalábbis azon leszünk, hogy miközben szavatoljuk a biztonságot, a hangulat ne legyen fagyos" - mondta a sportvezető.

A FIFA-elnök kitért továbbá arra, hogy a klubok szerepét is illő lenne anyagilag elismerni.

"A világbajnokság kapcsán valamennyi résztvevő ország szövetsége legalább hétmillió svájci frankkal gazdagodik. Úgy vélem, hogy a nemzeti szövetségeknek a játékosok mellett az érintett klubokat is jutalmazniuk kellene. Tőlünk megkapják a pénzt, a további elosztás már az ő feladatuk" - fogalmazott Blatter. Az elnök arra a felvetésre, hogy akkor ezek szerint a francia szövetségnek például a Chelsea vagy a Real Madrid számlájára is kellene utalnia bizonyos összeget, azt felelte, hogy igen, feltéve, ha magáról erről az elvről megállapodás születik.

A felvetés továbbgondolása szerepel a FIFA végrehajtó bizottsága március 17-18-i ülésének napirendjén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×