INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Hány csapat indul az F-1-ben?

Infostart / InfoRádió
Pénteken kiderül, hogy hány Forma-1-es csapat nevezését fogadta el a Nemzetközi Automobil Szövetség. Kérdőjel tulajdonképpen csak a Honda fiókcsapatának neve mellett van.

Az idei évhez képest több ponton is megváltozik a Forma-1 mezőnye 2006-ban. A minden csapatot érintő változás a V8-as motorok bevezetése lesz, amelytől jelentős teljesítmény visszaesést, és ezáltal a biztonság növelését várják a szabályalkotók.

Új csapatok is feltűnnek 2006-ban: a Jordan csapat Midland, vagyis MF1 néven, és orosz színekben gördül pályára. A Saubert felvásárolta a BMW, a Minardit a Red Bull, és Toro Rosso néven, egyfajta fiókcsapatként versenyeznek tovább.

Fiókcsapatot tervez indítani a Honda is. Az egykori versenyző, Aguri Suzuki által vezetett csapat nevezése az egyetlen, amelyet nem biztos, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség elfogad. A szabályok szerint ugyanis csak saját karosszériát használhatnának, ez azonban az európai futamokig nem áll majd rendelkezésükre. Terveik szerint a már évekkel ezelőtt megszűnt Arrows csapat autóit építenék át erre a három versenyre.

A címlapról ajánljuk