eur:
395.01
usd:
368.65
bux:
70441.16
2024. június 24. hétfő Iván

Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Kedd este a Szabadakarat >>>> című előadás lesz műsoron a Margitszigeten.

A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a Szabadakarat >>>> című előadás.

A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát. Nem az 1848-as szabadságharcot, és Petőfi benne játszott központi szerepét állítják előtérbe, hanem az ő és Szendrey Júlia közötti szenvedélyes szerelmet, akik, mint a reformkor első „celebjei”, legismertebb szerelmi párosaként írták be magukat a történelembe.

A történet három időszakban és helyszínen játszódik. Petőfi dilemmája középpontjába nem csak a szabadság és a szerelem áll, hanem az is, hogy tollal vagy karddal szolgálja-e hűségesebben szeretett hazáját, mit vár el tőle az imádott jakobinus hagyomány, a Tízek Társasága, a Pilvaxbeliek, Vahottól Vörösmartyig a hajdani mentorok – és mit Júlia.

Az előadás modern eszközökkel közelít, amiben a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához, az Insta- és TikTokon dinamikájához.

Az innovatív színpadi megoldásokat fülbemászó dallamok és népszerű hazai művészek -Schoblocher Barbara, Ember Márk, Staub Viki, Tóth Mátyás - teszik felejthetetlenné. A történetmesélés során markáns karakterrel, új hullámos zenei vonallal jelennek meg a mai fiatal generáció kommentjei, AKC Misi (Vellinger Mihály) és a rapper, Filo (Fuchs Benjamin) tolmácsolásában: A zenekar tagjai Furák Péter, Jancsó Gábor, Mózner László, Kiss Péter és Pusztai Csaba.

Címlapról ajánljuk

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának azzal, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 10:17
2024. június 23. 11:57
×
×
×
×