eur:
394.28
usd:
369.96
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay.com

Londonban lép fel a Király

Elvis Presley hologramként ad koncertet az Egyesült Királyság fővárosában.

Hiába halott 47 éve, ismét turnéra „indul” Elvis Presley: hologramos koncertje lesz Londonban. Az Elvis Evolution névre keresztelt produkció novemberben debütál, turnét terveznek belőle, amely során Las Vegasba, Tokióba és Berlinbe is elér majd a hologram-Elvis – írja a 24.hu a Guardian cikkére hivatkozva.

A Királyt a mesterséges intelligencia és a hologramtechnológia segítségével állítják színpadra:

az MI több ezer fotó és videofelvétel segítségével hozza létre az életnagyságú emberalakot, amelyet aztán optikai trükkel jelenítenek meg a színpadon.

A látványosság részeként a szervezők azt ígérik, hogy a koncert után tematikus afterpartyn vehetnek részt a rajongók egy Elvis-témájú bárban London belvárosában, ahol élő zenével, DJ-kkel és további előadásokkal készülnek.

Az Egyesült Királyság fővárosában távolról sem ez lesz az első ilyen jellegű koncert, az ABBA kövezte ki az utat a hologram-Elvis előtt.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×