eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Budapest, 2020. január 5. A Várkert Bazár az I. kerületben az Ybl Miklós téren karácsonyi ünnepi kivilágításban. Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 - 1883 között neoreneszánsz stílusban. Kiemelt műemlék, a világörökség része.  MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Petőfi Sándor-est a Várkert Bazárban

Petőfi Sándor-estet rendeznek a költő születésének 200. évfordulója alkalmából március 14-én a Várkert Bazárban, az Irodalmi szerelmek sorozatban.

A Várkert Irodalom Irodalmi szerelmek sorozatában Petőfi Sándor szerelmi költészetén keresztül ismerhető meg a költő, a programot beszélgetések, zenés felolvasószínház és a Sose lesz vége című film színesíti – áll a szervezők közleményében.

Mint írják, a március 14-én 19 órakor kezdődő irodalmi eseményen meghívott vendégekkel elemzik Petőfi életművét és életútját.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Petőfi 200 emlékév tiszteletére forgatta le Somossy Barbara – a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója – a Sose lesz vége című vizsgafilmjét, egy 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódó szerelmi drámát, amelyet A csaplárné a betyárt szerette című Petőfi vers ihletett.

A Petőfi-est vendége lesz Háy János író, Margócsy István irodalomtörténész, Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, Márkos Albert csellista, zeneszerző, valamint a Sose lesz vége című kisjátékfilm alkotói, Somossy Barbara rendező, Koltai Lajos operatőr és a film egyik főszereplője, Szűcs Nelli színművésznő. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×