INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

tusványos

semjén zsolt

kereszténység

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a ráckevei Halmúzeum átadóünnepségén 2022. július 14-én.

Semjén Zsolt: a vallásra való nyitottság mindig meglesz

Infostart / MTI

A miniszterelnök-helyettes szerint a mainstream brüsszeli bürokrácia keresztényüldözést folytat.

A kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában Tusnádfürdőn.

Semjén Zsolt a Kereszténység a nyugati világban című panelbeszélgetésen arról beszélt, hogy a kereszténység megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció "katedrálisát".

A politikus hangsúlyozta, a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el, és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig "szabadidős magántevékenységgé" formálja.

A miniszterelnök-helyettes kifejtette, e felvetés szerint a vallásnak - különösen a kereszténységnek - el kell tűnnie a társadalomformáló erők közül és minden eszközzel vissza kell szorítani a magánéletbe. A mainstream brüsszeli bürokrácia - folytatta - "kifejezetten keresztényüldözést" folytat, amikor a keresztény valláshoz kötődő jelképeket el akarja tüntetni. Emellett arra is törekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, minél több muszlimot engedjen be Európába, amellyel így "végképp relativizálja" a kereszténységet - tette hozzá.

Ez nem fog sikerülni, mert amíg ember lesz, addig a vallásra való nyitottság mindig meglesz - mondta Semjén Zsolt. A nemzetállamok fontossága a kereszténységhez mérhető, ezért ragaszkodni kell a nemzeti kultúrához és értékekhez, illetve a családhoz, amellyel egyben a természet rendjét is védjük - fogalmazott.

A tusnádfürdői rendezvény programjáról és jelentőségéről Németh Zsolt részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetést itt lehet meghallgatni:

<em>Németh Zsolt</em>
 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018