eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az idén 15 éves Müpa épülete Budapesten 2020. március 10-én. A 28 hónap alatt felépített komplexum, amelynek fejlesztője a Trigránit Zrt., a generálkivitelezője az Arcadom Építőipari Zrt. és tervezője a Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda, három fő egysége a Duna felőli oldalon, önálló intézményként a Ludwig Múzeum, középen a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem valamint a keleti szárnyban a Fesztivál Színház, de az épületben találhatók a Nemzeti Filharmonikusok próbatermei is. Az épület elnyerte az építészeti, illetve ingatlanfejlesztési Oscar-díjként számon tartott „FIABCI Prix d’Excellence 2006” kitüntetést az úgynevezett „specialized” kategóriában, majd 2007-ben a FIABCI közönségdíját is.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Online közvetítésekkel készül a Müpa

Újra megnyílik a Müpa virtuális hangversenyterme, emellett Várdai István és Víkingur Ólafsson koncertjével folytatódnak csütörtökön a Müpa Home online közvetítései.

Az első, nézők nélkül megvalósuló koncertet csütörtökön élőben közvetítik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből, ahol a koncert napján épp 35. születésnapját ünneplő Várdai István csellista izlandi nemzedéktársával, Víkingur Ólafsson zongoraművésszel lép színpadra - közölte a Müpa.

Szombaton szintén élőben követheti a közönség online a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjét, ahol Schubert, Weber és Mendelssohn muzsikája csendül fel.

A legújabb járványügyi rendelkezések értelmében szerdától december 10-ig a Müpa is zárva tart,

azonban az intézmény a tavaszi rendkívüli helyzethez hasonlóan most sem hagyja magára közönségét. Újra a legnagyszerűbb hazai és külföldi előadókat viszi el a nézők otthonába, csütörtöktől ugyanis folytatják Müpa Home online közvetítéssorozatukat, valamint újra megnyílik a Müpa virtuális hangversenyterme.

"A tavaszi időszak a művészeti élet minden szereplőjének valódi próbatétel volt, sokat tanultunk összetartásról, felelősségről, a krízisben rejlő lehetőségekről, rugalmasságról, kreativitásról, kitartásról. Mindezek fényében hiszem, hogy egy intézmény küldetése nem változik egy ilyen rendkívüli időszakban sem: sőt, pontosan a missziónk az, amely kirajzolja a prioritásokat, a legfontosabb feladatainkat a kulturális életet is alapjaiban megrengető pandémia idején" - közölte Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy a következő időszakban a Müpa Home sorozatban fokozott biztonsági intézkedések mellett a Müpa tereiből a szabályozásoknak megfelelően nézők nélkül, de élőben közvetítik majd a programokat, és több korábban nem publikált koncert- és előadásfelvételt is megosztanak majd a közönséggel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×