eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Geoffrey Rush ausztrál színész (k) ítélethirdetésre érkezik egy bíróságra a sydneyi Daily Telegraph újság kiadója és hírlapírója ellen indított rágalmazási perében Sydneyben 2019. április 12-én. A bíróság az Oscar-díjas Rushnak adott igazat, akit az újság azzal vádolt meg, hogy helytelen szexuális magatartást tanúsított Eryn-Jean Norvill színésznővel szemben.
Nyitókép: MTI/EPA/Dylan Coker

Rekordösszegű kártérítés üti a sztárszínész markát

A bíróság szerint a zaklatási vádakat nem bizonyították.

Geoffrey Rush Oscar-díjas ausztrál színész megnyerte azt a pert, amit egy ausztrál újság ellen indított rágalmazás miatt, így a lapnak ki kell fizetnie a bíróság által megítélt 2,9 millió ausztrál dolláros (626 millió forintos) kártérítést.

A bíróság tavaly áprilisban döntött a színész javára a Rupert Murdoch médiamogul tulajdonában lévő Nationwide News ellen indított keresetében. Rush azért pereskedett, mert a kiadó Sydney-ben megjelenő Daily Telegraph című újságja több cikkében azzal vádolta meg, hogy helytelenül, zaklató módon viselkedett egy színházi partnerével.

Az áprilisi ítélet ellen a kiadó fellebbezett, de a bíróság ezt most elutasította. A döntést három szövetségi bíró hagyta helyben, akik úgy fogalmaztak, hogy

a megítélt összeg "megfelelően magas volt", ami arányban áll a Rush reputációját károsító "rendkívül súlyos gyanúsításokkal".

A Daily Telegraph a címlapján publikált cikkben azt írta, hogy Rush a 2015-ben a Sydneyi Színtársulat Lear király című darabjában játszott együtt Eryn Jean Norvill színésznővel, akivel helytelenül viselkedett. A bíróság szerint azonban a vádakat nem bizonyították.

A jogerős ítélet alapján a Nationwide Newsnak 850 ezer ausztrál dollárt (184 millió forintot) kell fizetnie a Rush hírnevének okozott kárért, több mint egymillió ausztrál dollárt (216 millió forintot) az elmaradt bevételei miatt, 919 ezer ausztrál dollárt (198 millió forintot) a jövendőbeli veszteségei miatt és 43 ezer ausztrál dollárt (9,2 millió forintot) a kamatokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×