INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Tenki Réka: „Most mit mondjak, hogy én törpe voltam négy órán keresztül?”

Infostart / InfoRádió
Különösen sikeres volt 2017 Tenki Réka számára. Az Örkény Színház művésze az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt: mit jelent számára a színészi hivatás.

Már év elején beválasztotta a legígéretesebb európai színésznők közé az egyik tekintélyes amerikai filmes magazin, sikert aratott a Berlinálén a Testről és lélekről című filmmel, csakúgy mint ősszel a Budapest Noir főszereplőjeként. A napokban kiderült az is: jövő februárra meghívást kapott Berlinbe, hogy a legtehetségesebb fiatal színésznők között mutatkozzon be a Shooting Star programban.

A játékkedv nem halt ki, és ezt a színészi munkában tudják kiteljesíteni a művészek – jelentette ki Tenki Réka. Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan mit csinál munkája során. Az óvodában más szülők alapítványnak szerzett milliókról vagy egy szívműtét sikeréről számolnak be. „Most mit mondjak, hogy én törpe voltam négy órán keresztül?” – tette fel magában a költői kérdést. Végül mindig arra gondol, hogy akik agyműtétet végeznek, este bejönnek a színházba, és tőle várnak egy olyan élményt, mely „átmossa az agyát”, így teszi helyre magában, hogy nem végez haszontalan munkát.

A színésznő megőrül attól, ha valaki civilként, amatőr módon megy fel a színpadra, és nincs benne elég energia. „Nem hiába tanul minden színművészetis hallgató négy éven keresztül újra járni, újra táncolni, újra beszélni, újra mozogni” – fogalmazott. És ez csak a technika, az idegrendszert is trenírozni kell, hogy a színész úgy legyen kifejező és hatásos, hogy közben helyén van az agya.

Tavaly a Három nővér előadásán Takács Dia Nórának úgy kellett leöntenie vízzel Tenki Rékát, hogy se a mikroport, se a színésznő füle ne sérüljön, mégis hiteles legyen a jelenet.

A teljes beszélgetést Tenki Rékával meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kapcsolódó hang

Tenki Réka: „Most mit mondjak, hogy én törpe voltam négy órán keresztül?”
 


A címlapról ajánljuk