eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tegye tartalmassá a hosszú hétvégét, válasszon a családi programok közül!

Számos családi program várja a gyerekeket a hétvégén: kölyöknap a Nemzeti Színházban, ünnepi Czifra Palota a Müpában, ráhangoló-koncert, jazz-játszótér és mozifilmek

A Magyar Nemzeti Múzeumban péntek este

régész pizsamapartyra

várják a gyerekeket. A különleges éjszaka során – amelyet a Da Vinci Learninggel közösen szervez az intézmény - a gyerekek megismerik, mit rejtett a magyar föld az őskőkortól a honfoglalásig, felfedezhetik a kőtár kincseit, majd a Kupolateremben tölthetik az éjszakát.

Vasárnap estig tart

a Margó Irodalmi Fesztivál,

amelyen számos gyerek- és ifjúsági program is akad. Vasárnap délelőtt például utazgathatnak a kuflik országában, kalandozhatnak a sakktáblán, lesz gyerekjóga, de még a Trónok harca-kultuszról is szerveznek beszélgetést.

Szombat délelőtt

Simon Izabella zongoraművésszel ad koncertet

a Budapest Music Centerben, és azt ígéri: gyermekprogramja valódi ráhangolódást jelent a Hallgatás Napjára; alkalmat kínál, hogy a gyerekek a hallgatásnak, elhallgatásnak, meghallgatásnak, figyelésnek, elmélyülésnek minden aspektusát megérezzék - mindezt Brahms, Mozart és Farkas Ferenc játékos művein keresztül.

Szombat délelőtt a Kispesti Művelődési Házban Vitéz Levente történetét hallhatják-láthatják a

Kolompos együttes

remek muzsikákkal tűzdelt előadásában.

Szombaton a Ludwig Múzeum családi délelőttjén

Pipa vagy nem pipa?

címmel azt a kérdést járják körbe a kicsikkel közösen, hogy mi a helyzet, ha egy műtárgy mellett egészen más cím-megnevezés szerepel, mint amit a szemünkkel látunk. A Magyar Nemzeti Galéria is tart szombati szemezgetőt, mindig egy-egy műtárggyal a középpontban.

Vasárnap lesz az évad első

Kölyöknapja a Nemzeti Színházban.

Tíz órától a Néprajzi Múzeum pedagógusai várják a kicsiket kézműves foglalkozásokkal, 11-től pedig két előadást nézhetnek meg ingyenesen a nagyszínpadon: a

Kuttyomfitty Társulat Cirkusz folklórikusz című előadása

a gyerekekkel közösen hoz létre olyan különleges világszámokat, mint a ripsz-ropsz csapásolás, irniksz-birniksz helyben forgás, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal, vagy medvetáncoltatás. Utána a

Csurgó zenekar ad igazi őszi hangulatú dalokkal tűzdelt „De jó a dió”-koncertet.

A szomszédos Müpában pedig a vasárnap délelőtti

Czifra Palotára

várják a családokat. A nemzeti ünnep apropóján Magyarország szépségeivel, büszkeségeivel ismerkednek a kisebbek: a népzenétől kezdve táncokon, meséken és egyéb művészeti alkotásokon keresztül kerülhetnek ünnepi hangulatba.

Jazz játszótér

várja a kicsiket vasárnap délelőtt a MOM Kulturális Központban; a Dés András Trió gyerekekkel közös improvizációs koncertjén.

Ha pedig elromlana az idő a hétvégén, akkor válogathatnak a mozik családoknak szóló kínálatából is, a héten debütált az Angela Sommer-Bodenburg híres gyerekregényéből készült

A kis vámpír,

illetve ismét mozivásznon nézhetik meg Fábri Zoltán filmjét,

A Pál utcai fiúkat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×