eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Törőcsik Mari újra a vásznon

Törőcsik Mari újra a vásznon

A héten debütál a Cannes-i nagydíjas Mészáros Márta új filmje Törőcsik Marival és akad izgalmas amerikai alkotás is, például Darren Aronofsky horrorja. Összeállítás a heti mozipremierekről.

Törőcsik Mari újra a vásznon

A héten mutatják be Mészáros Márta új filmét. Az Aurora Borealis - Északi fény személyes történeten keresztül mesél egy sokakat érintő történelmi traumáról, az orosz katonák erőszakból vagy ritkábban szerelemből született gyerekeiről a megszállt területeteken.

Az édesanyát játszó Törőcsik Mari a történet szerint kómába esik, és mikor felébred, elhatározza, tisztázza lányával születésének addig titkolt körülményeit.

Mészáros Márta rendkívüli érzékenységgel mesél titkokról, arról, miként tehetnek tönkre később nemzedékeket is az elhallgatások és megőrzött félelmek.

Ez a Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, cannes-i nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. A forgatókönyvet Pataki Éva és Jancsó Zoltán írta, vágó Szántó Komlóssy Annamária volt.

Törőcsik Mari újra a vásznon

A héten debütál a mozikban – a Rekviem egy álomért című alkotással berobbant Darren Aronofsky új filmje, az Anyám!

A film egy kísérteties házban élő házaspár története, amelyben a férj – akit Javier Bardem játszik – egy ideje írói válságba jutott, míg felesége – Jennifer Lawrence - a ház otthonossá tételén dolgozik egyre több idegen érkezik otthonukba, ami a férjet különös várakozással a nőt viszont egyre erősebb félelemmel tölti el. A sok vér mellett Aronofsky alapvető kérdéseket boncolgat – például az ihlet és az alkotás lélektani hátterét.

A kritikák megosztottak, de alapvetően különleges műremekként emlegetik a mozit, amely kiváló színészi alakítások sorát vonultatja fel – a főszereplők mellett – például Ed Harrissel és Michelle Pfeifferrel.

Az igazi törődés című norvég filmdráma egy a nevelőanyját elveszítő kisfiú és korábban távol élő nevelőapja érzékeny útkeresésének, egymásra találásának története. Mivel a férfi úgy érzi, nem tud megbirkózni a gyermek nevelésével, útra kelnek, hogy megkeressék a kisfiú kolumbiai édesanyját, aki korábban lemondott róla.

A héten mutatják be az Űrvihar című amerikai katasztrófafilmet, amelyben Gerard Butlernek kell megmentenie a világot, amely a klímaváltozás káros következményeit ellensúlyozni hivatott műholdak meghibásodása miatt kerül végveszélybe.

Akadnak vígjátékok is a héten: a Nyírjuk ki Gunthert! című moziban egy csapat fiatal bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket, és megörökítsék hogy ölik meg minden idők leghírhedtebb zsoldosát, Gunthert – azaz Arnold Schwarzeneggert. Azonban Gunther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon: mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket. A kritikák szerint nem csak Schwarzenegger-rajongók fognak jól mulatni.

A Négyen a bank ellen című német krimivígjátékban három a pénzétől megfosztott férfi és egy kirúgott befektetési tanácsadó fog össze, hogy visszaszerezzék a pénzüket, vagyis hogy kirabolják a bankot.

A héten ismét mozikba kerül Fábri Zoltán klasszikusa, A Pál utcai fiúk digitálisan felújított változata, illetve most debütál az Angela Sommer-Bodenburg meséi alapján készült animációs film, A kis vámpír.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×