eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jó idő, hosszú hétvége, sok program - Mi kell még?

Jó idő, hosszú hétvége, sok program - Mi kell még?

Pünkösd és a nyári fesztiválszezon kezdete - programgazdag hosszú hétvégénk lesz.

Pünkösd hétfőn újra megnyitja kapuit a Pünkösdi Királyság a Tabán Parkban és a Mesemúzeumban. A gyerekprogramokat követően a napot a Muzsikás Együttes koncertje zárja.

A Szentendrei Skanzenben sem csak a gyerekre gondoltak: megtanulhatjuk a birkapörkölt- és pásztorételek elkészítését, a kalocsai hímzést, lesz bútor- és porcelánfestés bemutató is, és igazi szatmári szilvalekváros finomságokat lehet készíteni. Vasárnap a Rajkó zenekar és Buda Folk Band, hétfőn pedig a Góbé Zenekar muzsikál.

Aki egy kis komolyzenére vágyik, az választhatja a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesének hangversenyét szombat délután a Zenekakadémián vagy éjjel fél tizenkettőtől a babzsákos Midnight Music koncertjüket, ahol az elhangzó német-barokk művek mellett az erről szóló beszélgetéseket is meghallgathatja. Vasárnap késő este a Hungarian Late Night újabb hangversenyére kerül sor – szintén a Zeneakadémián. Lendvay Kamilló: A tisztességtudó utcalány című egyfelvonásos operáját és Mezei Gábor Péter: Ravatallal szemben című művét hallgathatják meg: a Magyar Állami Operaház Zenekarát Vajda Gergely vezényli

Aki pedig könnyűzenei kikapcsolódásra vágyik, annak a Budafoki blues- és jazzfesztivál kínál remek programokat a Törley Látogatóközpontjában.

A Gödöllői Arborétumban zenei- és gasztropiknikre várják az érdeklődőket, a Duna Arénában pedig a Budapest Open Nemzetközi Úszóviadal várja a sportrajongókat.

Indul a fesztiválszezon

A FESZT!Eger-en a Bolyki-völgy sziklába vájt pincéi között várják a zene és bor kedvelőit, játszik a – többek között - a Kiscsillag, a Budapest Bár, Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast.

Már csak párat kell aludni, hogy elkezdődjön Esztergomban a Comedium Corso. A Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány, a Kossuth híd, az Erzsébet park és a Katona István utca, ebben az évben is megtelik élettel, több helyszínen és három színpadon várnak mindenkit programokkal a szervezők.

A városhoz kötődő költők is minden évben kiemelt szerepet kapnak a fesztiválon. Tavaly Babits Mihályról készült egy óriás homokszobor, idén Balassi Bálint halálának évfordulója kerül a középpontba. Vasárnap, a nemzeti összetartozás napján ötvözik a történelmet a modern művészettel és egy igazán különleges turisztikai látványossággal készülnek a szervezők.

Az elektronikus zenét kedvelők sem maradnak ki a programokból, a harmadik színpadot a dj-k veszik birtokba, mások mellett Dj Revolution, Pixa és Monkeyface gondoskodik majd a jó hangulatról. Természetesen lesz vásártér is és számos képzőművész érkezik a fesztiválra. Éhesen és szomjasan érdemes jönni, hiszen a gasztronómia területén idén is igazi különlegességekre számíthatnak a látogatók a Kis-Duna sétányon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×