INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

színház

eszenyi enikő

baleset

vígszínház

Eszenyi Enikő bottal jár a színpadon is balesete miatt

Eszenyi Enikő bottal jár a színpadon is balesete miatt

InfoRádió / MTI

Szerelmi praktikák az év legrövidebb éjszakáján; Shakespeare Szentivánéji álom című darabját szombaton mutatja be a Vígszínház Kovács D. Dániel rendezésében, a főbb szerepekben Eszenyi Enikővel, Hegedűs D. Gézával és Stohl Andrással.

Az idei évadban a Szentivánéji álommal folytatja a Vígszínház a Shakespeare-ciklusát. A darab színpadi változatát Nádasdy Ádám fordítása alapján Závada Péter készítette.

"Szent Iván éjjele egy hatalmas házibuli, ahová mindannyian hivatalosak vagyunk. Azért jövünk el, hogy a vágyainknak engedelmeskedjünk. (...) Féltékeny tündérek félrekézbesített bűbájai a legváratlanabb helyzetekhez vezetnek: aki eddig a szerelem elől menekült, most üldözi azt, aki vonakodott, most vonzódik. A vígjátéki félreértéseken keresztül, amiket Pukk, a rafinált játékmester kaján élvezettel és fáradhatatlanul működtet, saját esendőségünkön nevethetünk" - írta a darabról a színház.

"A belső energiám nem csökkent"

Idézik Eszenyi Enikőt, a színház igazgatóját, akinek öt éve nem volt színészként vígszínházi bemutatója, most pedig Pukk-ként látható. "Nagyon sajnálom, hogy a sérülésem miatt az utolsó héten kicsit újra kellett gondolnunk a figurát" - mondta Eszenyi Enikő, akinek Facebook-oldalán olvasható, hogy megsérült a próbán. "Az új Pukk bottal jár. Bár a sérülésem a mozgási amplitúdómat csökkentette, de a belső energiáimat szerencsére nem" - tette hozzá.

Magunkban hordozzuk ezeket a szereplőket

"Tulajdonképpen a mi olvasatunkban ez a történet bennünk történik meg" - mondja a Szentivánéji álomról a Gyalu szerepét alakító Hegedűs D. Géza. "Hordozzuk ezeket a szereplőket a lelkünkben, képzeletünkben, gondolatainkban. Az emberi ösztön hihetetlen vad, szélsőséges álmokat előhívó erdővé tud varázsolódni egy elbűvölő éjszakán, megszülethetnek ezek a történetek akár ma is" - fogalmazott.

Orosz Ákos most nyugodtabb lesz

Hermiaként Szilágyi Csenge, Helénaként Bach Kata, Lysanderként Ember Márk látható a színpadon.

Orosz Ákos, akit az évadban a Bűn és bűnhődés Raszkolnyikovjaként is láthatott már a közönség, most Demetriusként küzd meg egy reménytelennek tűnő szerelemmel. "Ebben a próbafolyamatban megpróbálom máshogy artikulálni az energiáimat, mint eddig bármikor. Igyekszem egy lágyabb, érzelmesebb vonalat képviselni" - mondta Orosz Ákos, hozzátéve: nyugodtabb karaktert alakít majd, mint amit megszokhattak tőle a nézők.

"Más nyelven szólal meg"

Alapként, Pyramus szerepében Stohl András látható. Az általa megformált karakter a drámatörténet egyik legizgalmasabb figurája. "Azért fontos ez az előadás, mert egészen más nyelven szólal meg, mint ahogy eddig bármikor láttam. Ez tényleg a fiatalok előadása" - idézik a közleményben Stohl Andrást.

Tapasztalatok összessége

Kovács D. Dániel két éve tagja a Vígszínház társulatának, a Szentivánéji álom az első nagyszínpadi rendezése. "A Szentivánéji esetében összegezni lehet rengeteg tapasztalatot: fiatalságról, szerelemről, színházcsinálásról, a tudatalattiról szólhat az elmesélt történet" - mondta, hozzátéve: ha megtalálja benne az igazságot, ha magára ismer, úgy már tud hitelességre is törekedni.

A produkcióban a főszereplők mellett Király Dániel, Járó Zsuzsa, Tahi Tóth László, Gados Béla és Hajduk Károly is játszik. A díszlet és a jelmez Horváth Jenny munkája.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018