eur:
368.74
usd:
344.26
bux:
48314.11
2023. június 5. hétfő Fatime

Történelmi rekordot döntött az elhunyt popkirály albuma

Újabb mérföldkőhöz érkezett Michael Jackson Thriller című 1982-es albuma: a lemez az Egyesült Államokban elérte az egyedülálló, 33 milliós eladott példányszámot.

Jackson Thriller című lemeze a 20. század popkultúrájának kiemelkedő dokumentuma mind művészi, mind kereskedelmi szempontból. Csupán néhány albumnak sikerült megközelítenie az eladásait, megjelenése óta töretlen sikere. A korong iránt a sztár halála óta is óriási az érdeklődés: az Amerikai Lemezipari Szövetség (RIAA) csütörtökön jelentette be, hogy a Thriller 33-szoros platinaalbum lett.

Az új platinalemezt a Sony és a Columbia Records vezetőinek jelenlétében Antonio Reid, az Epic Records elnökének otthonában ünnepelték. A 33. platinalemez azt jelzi, hogy az album - és a digitális formátumok - az utóbbi 35 évben 33 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban. A Sony és Jackson hagyatékának gondozói szerint a lemezből világszerte több mint 105 millió példányt vettek a rajongók.

A Thrillert, amely a Sony Music Entertainmenthez tartozó Epic Records kiadásában jelent meg, 37 héten át vezette a Billboard kétszázas lemezlistáját. Az album kilenc dalából hét került be a Top 10-be a Billboard Hot 100-as listán. Az album rekordnak számító nyolc Grammy-díjat kapott 1984-ben.

A RIAA toplistájának második helyén az Eagles Greatest Hits című válogatása áll 29 milliós eladással.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 04:40
×
×
×
×