eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Az új Lego-film verte meg az erotikus csodamozit

A Lego Batman - A film jelentős előnnyel vezeti a hétvégi észak-amerikai mozis árbevételi toplistát, megelőzve A szürke ötven árnyalatának második részét és Keanu Reeves bérgyilkosfilmjét - írta a Variety.com.

A Warner Bros. kosztümös Lego-filmjének első hétvégéje a becslések alapján 55,6 millió dollárt (16,1 milliárd forintot) hozott a jegypénztáraknál, elkészítése 80 millióba került, ami nem tűnik túl magasnak olyankor, amikor sok animációs film költségvetése meghaladja a 200 millió dollárt.

A dán építőkockákon alapuló mesefilmek sorának nincs vége, szeptemberben jön a The Lego Ninjago Movie című harcművészeti kaland.

A perverz milliárdosról szóló sorozat második része, A sötét ötven árnyalata elmaradt az első rész, A szürke ötven árnyalata 2015-ös 85,2 millió dolláros debütáló bevételétől, mindössze 46,8 milliót hozott a hétvégén a jegypénztáraknál. A Universal nem közölte, mennyiből készült a folytatás, szakértői becslések szerint 55 millió körüli összegből.

A toplista harmadik helyét szintén debütáló alkotás, a John Wick: 2. felvonás szerezte meg. A 2015-ös John Wick folytatására 30 millió dollár értékben váltottak jegyet a hétvégén, ami több mint kétszerese az első rész nyitó hétvégi bevételének.

Az elmúlt három hét listavezetője, a Széttörve a negyedik helyre szorult vissza, ezen a hétvégén 9,3 millió dollárt keresett, ami 112,3 millióra duzzasztotta észak-amerikai jegyárbevételét.

A Fox Oscar-jelölt történelmi drámája, A számolás joga az ötödik helyen végezett, 8 millió dollárt hozott a bemutató óta eltelt negyedik hétvégén. A NASA hatvanas évekbeli afroamerikai matematikusnőinek küzdelmeit és sikereit bemutató alkotás eddig összesen 131,4 millió dollárt eredményezett az észak-amerikai mozipénztáraknál.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×