eur:
394.95
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Hamarosan indul a Nagy-Szín-Pad!

Április 23-án indul a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny harmadik szériája. A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV közös rendezvényén idén 12 hazai előadó méri össze tudását, a koncertek és a május 15-ei döntő a fővárosi Akvárium Klubban lesz.

"A Nagy-Szín-Pad! egyfajta ugródeszkát, reflektorfényt tud biztosítani olyan előadóknak, akik már ismertek, de egy újabb fontos lépést tehetnek meg" - fogalmazott Lobenwein Norbert alapító-főszervező a rendezvényről tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az idei tehetségmutatón a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mangooz and the Magnet, a Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt.

"A Petőfi Rádió a magyar zene otthona, a kezdetektől cél volt számunkra, hogy bemutatkozási lehetőséget, felületet biztosítsunk a magyar színtér szereplői számára" - mondta Pető Zoltán, a Petőfi Rádió főszerkesztője. Beszámolt arról, hogy a Nagy-Szín-Pad! résztvevőit bemutató sorozat hétfőn indult a Petőfi Rádióban, amely teljes egészében, élőben közvetíti a koncerteket. A Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről az elődöntők és a döntő alatt.

A résztvevőket egy csaknem száz tagú szakmai grémium szelektálta, a 12 kiválasztott április 23-tól 12 napon át ad egymás után önálló koncertet az Akvárium Klubban. A közönség az elődöntők napjain 20 órától másnap 20 óráig voksolhat az aznap fellépő zenekarra SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon. A szavazás május 5-én este újból megnyílik három napon át. A három döntős nevét május 9-én reggel ismertetik a Petőfi Rádióban, rájuk attól kezdve a május 15-i fináléig lehet voksolni, az élő adásban jelentik majd be a győztest.

Újítás, hogy idén a közönség mellett egy 25 tagú zsűri is értékeli a 12 előadót. A zsűri tagja mások mellett Bende Zsuzsanna, az A38 programszervezője; Borcsik Attila "Izil", az MR2 Petőfi Rádió zenei szerkesztője; Farkas Roland "Wolfie", a Punnany Massif tagja; Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője; Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál és a Nagy-Szín-Pad! alapítói főszervezői; Papp Szabolcs, a Supernem tagja; Szimler Bálint rendező és ef Zámbó István képzőművész.

Az OTP Junior idén is főszponzora a Nagy-Szín-Pad!-nak.

A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet is készíthet. Minden versenyzőre számítanak az említett nyári fesztiválokon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

"Megjelent egy CD is a 12 elődöntős egy-egy felvételével, ez a MOL benzinkutjain szerezhető be" - mondta Fülöp Zoltán, a tehetségmutató másik alapító-főszervezője.

A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×