eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar tehetségek Austinban

Három fiatal magyar startup vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező mutatkozik be a South by Southwest-en (SXSW), a világ legnagyobb technológiai fesztiválján az Egyesült Államokbeli Austinban csütörtöktől.

A magyar tehetségek a Design Terminál jóvoltából vesznek részt a nemzetközi fesztiválon március 20-ig.

A Design Terminál mentoráltjai közül az egészségügyi dolgozóknak és pácienseknek készült mobilalkalmazást fejlesztő Laborom, az álláskeresők számára létrehozott, online interjúszervező alkalmazást készítő KaliJob, valamint a katasztrófavédelem és kutató- és mentőcsapatok által használt drón szoftverfejlesztésével foglalkozó DroneIQ mutatkozhat be az Egyesült Államokban. A csapathoz a Design Terminál partnerének, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója, Bucsi Réka is csatlakozott. Az animációs filmrendező a Symphony no.42 című filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat nyert el.

A Design Terminál második alkalommal nyújt segítséget, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek, lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére - írták a közleményben.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett a program több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon - közölték a szervezők.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×