eur:
394.21
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bemutatja magángyűjteményét a híres filmrendező

Először tárja nyilvánosság elé archívumának egy részét Martin Scorsese Oscar-díjas amerikai filmrendező egy berlini kiállítás keretében.

A Deutsche Kinemathek emléktárgyakkal, filmvázlatokkal és forgatási fotókkal jeleníti meg a mára az egyik legfontosabb filmkészítővé vált, hetvenéves alkotó útját. A tárlat május 12-ig látható a berlini Potsdamer Platzon.

"Sok kiállítási darab eddig a lakásomban lógott" - tárta fel a filmrendező a kiállítás megnyitójára New Yorkból küldött videoüzenetében. (Scorsese jelenleg az amerikai nagyvárosban tartózkodik, ahol A Wall Street farkasa című új filmje vágási munkálatait végzi.)

A kiállításon bemutatott ereklyék között szerepel például az a nadrág és kesztyű, amelyet a rendező kedvenc színésze, Robert De Niro viselt a Dühöngő bika című filmben. Láthatóak a New York bandáiból származó kellékek és öltözékek, kézzel írt jegyzetek és a forgatókönyvírókkal folytatott levelezések is.

A tárlatra Kristine Jaspers és Nils Warnecke kurátorok több mint hatszáz tárgyat gyűjtöttek össze magától Scorsesétől, illetve különböző gyűjteményekből.

Scorsese művészete szorosan kapcsolódik szülővárosához, New Yorkhoz: a Little Italy bevándorlónegyedben felnőtt rendező legtöbb filmje Queensben és Manhattanben játszódik. A kiállításon egész falat szenteltek a Scorsese család története bemutatásának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×