eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Andy Vajna: Eddig mindenki tőlem félt

Kiemelten kell foglalkozni a filmkészítés mellett a marketinggel és az értékesítéssel is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Andy Vajna kormánybiztos. Beszélt arról is, hogy új irányt kell adni a magyar filmszakmának.

Idén kettő-négy, jövőre hat-nyolc magyar film készülhet - mondta az InfoRádió Arénájában Andy Vajna kormánybiztos. Kiemelte: nem kezdenek hozzá olyan filmekhez, amelyeknél nem áll rendelkezésre a szükséges forrás.

Arról is beszélt, hogy a jövőben a támogatást három elv mentén ítélik oda. Az a cél, hogy a magyar kultúrát továbbfejlesszék, külföldön is népszerűsítve azt, a gyártott filmek Magyarországon sikeresek legyenek és készüljenek érdekes művészfilmek, amelyek eséllyel versenyeznek Cannes-ban vagy Berlinben - fejtette ki.

Mint mondta, eddig mindenki tőle félt, hogy majd a "Terminator választja ki a forgatókönyveket", de nem erről van szó, nem csak amerikai típusú szuper-akciófilmek fognak készülni Magyarországon. Andy Vajna szerint az is lehetséges, hogy megadott témákra írnak ki pályázatokat.

A kormánybiztos szerint fontos, hogy a jövőben a marketingcélokra is megfelelő összegeket fordítsanak, és további újítás lesz, hogy az értékesítésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek - tette hozzá.

Andy Vajna arról is beszélt, hogy a legfontosabb feladatának a tehetségek felfedezését és kiválasztását tartja. Hangsúlyozta: azon is dolgoznak, hogy az adókedvezményt stabillá tegyék, mert ez vonzóvá teszi Magyarországot a külföldi filmkészítők számára.

A terveik között szerepel, hogy minden itt forgatott külföldi filmnél legyenek magyar asszisztensek, akik így a legjobbaktól tanulhatják meg a szakmát. Andy Vajna elmondta azt is, reményei szerint jövő év végén már a közönség is érezni fogja a változásokat.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Az NPR új vizsgálata szerint nőtt a második, jellemzően elfelejtett jelzáloghitelek miatt indult végrehajtások száma az Egyesült Államokban. A zombi jelzáloghiteleknek nevezett csomagok olyan hitelek, amelyekről a lakástulajdonosok azt hiszik, hogy már régen nem kell azokat fizetniük, mert a bankok már követelték rajtuk azokat. De ezek újra életre kelnek, amikor a behajtók fillérekért megvásárolják őket, majd megpróbálják behajtani a tartozást, gyakran visszamenőlegesen kivetett kamatokkal és díjakkal. Több százezer amerikai ingatlantulajdonos lehet érintett, ami súlyos válsághoz vezethet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×