eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hova menjünk a hétvégén? Programajnáló

Duna Party családi programokkal a folyó két partján, Szent László Napok Kőbányán és Kapcsolat koncert az 56-osok terén - főváros kulturális programkínálat a hétvégére.

Az európai uniós magyar elnökség hivatalos záróeseménye a vasárnapig tartó Duna Party, amelynek keretében családi programok és európai kulturális intézetek bemutatkozásán túl szombaton, a Clark Ádám téren délután Nyeső Mari, Wolf Kati és a Presidance Táncegyüttes lép fel, a Művészetek Palotája előtti téren dzsessz-zenészek, köztük Ágoston Béla Zenekara, a Four Fathers és a Modern Art Orchestra koncertezik.

A Nemzeti Színház előtt szombaton pesti társulatok, így a Madách, a Vígszínház, az Örkény és az Operettszínház művészei is zenés műsort mutatnak be. A Kopaszi gáton szombaton az Óbudai Danubia Zenekar koncertezik, vasárnap napközben pedig gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

A szombati napon a Kapcsolat koncert sztárvendége az elektronikus popzene 24 éves új amerikai csillaga, Kesha lesz, aki a Csillag születik sztárjai után lép fel az 56-osok terén.

Budapest egy másik vasárnapig tartó rendezvénye a Szent László Napok a kőbányai Szent László téren és környékén. Szombaton délelőtt a Kaláka, délután a Makám, a Magashegyi Underground, Ferenczi György és Hooligans lép fel, emellett napközben a kőbányai pincerendszerben, a Szent László Plébániatemplomban rendeznek vezetéseket, Böjte Csaba ferences szerzetes pedig mindegyik nap szentmisét mutat be.

Utolsó hétvégén rendez gyermekprogramokat idén júniusban a Telekom Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten. A szokásos gyermekfoglalkoztató programok mellett szombat délelőtt Bognár Szilvia, vasárnap délután a Kis hétrét és az Anselmanók szórakoztatják a gyerekeket, de az egri Harlekin és a Veszprémi Kabóca bábszínházak is fellépnek.

Az óbudai Fő téren folytatódik a Nyár végéig tartó Óbudai Nyár programsorozat, ahol szombaton Poór Péter és egy német nyelvű magyar operett együttes ad koncertet, vasárnap pedig a Balogh Kálmán cimbalmos együttese, a Molnár Dixieland Band és Malek Andrea, valamint Fenyő Miklós lép fel. A szomszédos Kobuci Kertben szombaton a Carbonfools, vasárnap a Napra zenekar játszik.

A Zöld Pardonban a NEO és a lengyel Õszibarack zenekar ad elektronikus zenei koncertet, a Művészetek Palotája "Hey, June" könnyűzenei sorozatában pedig a Qualitons együttes játszik a 60-as, 70-es éveket idéző autentikus pop-rockzenét.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Kecskeméti Katona József Színház előadásában látható A nyomorultak című musical szombaton és vasárnap, míg a Városmajori Szabadtéri Színpadon vasárnap a Pesti Magyar Színház "Arzén és levendula" című bűnügyi bohózatát mutatja be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×