eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hova menjünk a hétvégén? - Programajánló

Már úton van a Székely Gyors, amely negyedszer viszi az érdeklődőket a csíksomlyói búcsúra. A szerelvény Nagyváradon és Kolozsváron keresztül érkezik meg a búcsúhelyre. Aki lemaradt a Székely Gyorsról, természetesen még ma délután is elindulhat vonattal Csíksomlyóra.

A háromnapos hétvégén fesztivállal várja az érdeklődőket szigligeti vár. Vásári játék, apródavatás és bábelőadás mellett lesz solymászbemutató és fellép a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje is.

Hollókőn Nógrád megye hagyományőrzői elevenítik fel a pünkösdi néphagyományokat és népszokásokat.

Egerben a hétvégén Nyitott Pincék várják a vendégeket. A borvidékre látogatók megismerhetik a pincészetek munkáját és megízlelhetik a borokat is.

Keszthelyen vitorlásversennyel ünneplik a Pünkösdöt. A parton folyamatos vendéglátással, meleg konyhával, bortermelők és pálinkafőzők ajánlataival várják a Balaton szerelmeseit.

A XI. Pécsi Országos Színházi Találkozón szombaton többek között látható lesz a Három nővér, Karinthy Márton A vihar kapuja című könyve alapján a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves diákjainak előadása. Vasárnap egyebek mellett látható lesz a Nő Nyugat, valamint a Nemzeti Színház Egyszer élünk, avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című előadása.

Várpalotán, a Pannónia Fesztiválon, szombaton fellép többek között Belga, Sub Bass Monster, az Üllői úti fuck, valamint az exbonanza banzai-os Hauber Zsolt. Vasárnap színpadra lép egyebek mellett a Neo, a Kiscsillag, a Csík Zenekar, Hobó, és a Pál Utcai Fiúk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×