eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ákos élete koncertjére készül

Ákos már több mint húsz éve van a zenei pályán, számos siker, sláger és elismerés fűződik a nevéhez, a tavaly év végén megjelent A katona imája című albumának lemezbemutató koncertjét mégis élete egyik legfontosabb állomásának nevezte. A 43 éves művész az MTI-Pressnek adott interjújában beszélt arról, hogy mennyit is készült a koncertre, milyen újításokkal, technikai megoldásokkal készül csapatával.

- A repertoár teljesen megújul, a régi dalok is új ruhát kapnak - mondta a zenész. - Komoly műszakot pakolunk fel, robotlámpák kazalszám, hatalmas kivetítő, pirotechnika. A szabálytalan alakú színpadot kifejezetten az Arénához terveztük: ezt a hatalmas teret be kell játszani, látszani és hallatszani kell. Nem sok magyar előadó jut el az Arénába, és nem mindenki érti meg, hogy mekkora hely és feladat ez. Tudomásul kell venni, hogy 2011 van, a rockzene pedig technikai sport. Odacsördítünk!

Az előadó az Aréna-koncert után hosszabb szünetet tart, 2011-ben nem lép fel fesztiválokon és nem indul turnéra sem. - Igazából egy ilyen volumenű előadást nagyon nehéz létrehozni a hazai viszonyok között, úgyhogy a most szombati arénakoncert után biztosan hosszabb pihenő jön a csapatnak, de nekem is - tette hozzá.

A szombati koncert hosszú sorozatot tör meg.

- Rengeteg energia sűrűsödik ebben az előadásban. Magáért beszél, hogy egy évvel a koncert előtt vágtunk bele a műszaki előkészítésbe. Hét éve nem tartottunk önálló lemezbemutatót a fővárosban. Negyvenhárom évesen úgy készülök rá, mint életem eddigi legfontosabb koncertjére. Mert az is. Bár a közönség jelentős része tisztában lehet azzal, hogy milyen minőségű koncerteket adtunk az elmúlt húsz évben, mégis sokszor hallja az ember nagyobb koncertek után, hogy sajnos lemaradtam, miért nem kaptam észbe előbb... Remélem, most időben szólok - jegyezte meg Ákos.

Az elmúlt években többször is nyugodtabb hangvételű, kisebb létszámú koncertekkel jelentkezett, igaz, tavaly nyáron a Szindbád turné keretein belül már "keményebb bulival" lepte meg a közönséget. Ez várhatóan szombaton is így lesz.

- Rockkoncertet adunk, füldugót mindenki hozzon! A csaknem harmincszámos repertoár átfogó képet ad az eddigi pályámról, kevés sláger, sok meglepetés lesz a műsorban. Egy dalban Janicsák Vecát látjuk vendégül - árulta el a zenész.

Jövőbeli terveiről felfedte, hogy "már jó néhány új ötletet rögzítettem, de ilyenkor még azt sem tudja az ember, hogy lesz-e valaha új albuma, nem hogy azt, mikor."

Ákos március elején az elmúlt év legjobb pop-rock lemeze Fonogram-díját kapta meg A katona imájáért. A szerzői kiadásban megjelent anyag tizenhatodik magyar nyelvű szólólemeze.

Az énekes a nyolcvanas évek végén a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, szólóelőadóként több száz teltházas koncertet adott, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el. Készített verses hangjátékalbumot, hangoskönyvet, írt zenét színdarabhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×