eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Polanski nem mehetett el Tallinnba, de nyert

Roman Polanski nyerte a legjobb rendezés díját az Európai Filmakadémia idei díjkiosztóján. A tallinni gálán a Robert Harris bestseller könyve alapján Németországban forgatott The Ghost Writer vitte el a legjobb filmzenének, forgatókönyvnek és díszletnek járó díjakat is. A Pierce Brosnan és Ewan McGregor főszereplésével készült Szellemírót, amely Tallinnban hét kategóriában is jelölt volt, már a februári Berlinálén is Ezüst Medvével jutalmazták.

Roman Polanski, akit egy harminc évvel ezelőtt elkövetett nemi erőszakért tavaly letartóztattak és házi őrizetben tartottak Svájcban, jelenleg szabad lábon van, de csak francia, lengyel és svájci földön mozoghat szabadon, mivel a világ 188 országában továbbra is érvényben van ellene a nemzetközi elfogatóparancs.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×