eur:
389.63
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Zenélő villamossal is ünnepelhetjük a Magyar Dal Napját - videóval

Minden korábbinál több helyszínen, köztük egy "Dallamos" névre keresztelt villamoson is fellépnek szeptember második vasárnapján a magyar könnyűzenei előadók. A 2010-es Magyar Dal Napján országszerte több mint harminc színpad és ezerkétszáz előadó várja az érdeklődőket, a Magyar Dal Fővárosa idén Eger - mondta az Inforádiónak Presser Gábor.

"Szeretnénk kicsit megünnepelni azt, amit olyan sokan szeretnek, a magyar zenét. Arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy mennyi tehetséges szerző és előadó van, akiknek ilyenkor talán több figyelem jut, mint az év más napjain" - mondta az Inforádiónak Presser Gábor, a Magyar Dal Napjának ötletgazdája. A zenész hozzátette, az elmúlt két évben annyi pozitív visszajelzést kaptak, hogy az idén már bátrabban kezdték el szervezni a rendezvényt.

Idén Eger a Magyar Dal Fővárosa

A 2009-es évhez hasonlóan az idei Magyar Dal Napjához is több vidéki város csatlakozott, Szombathely, Mosonmagyaróvár és Győr mellett Egerben is lesznek koncertek. "Eger tavaly is részt vett a Magyar Dal Napján, idén pedig megnyerte a Magyar Dal Fővárosa pályázatot. Egész napos program várja majd az érdeklődőket, országosan ismert és helyi előadók egyaránt fellépnek, sőt felállítanak olyan színpadokat is, ahol az utca embere énekelhet" - mondta Presser Gábor.

Budapesten is több helyszínen lesznek koncertek, többek között a Bem rakparton, a Millenáris Parkban és a Vígszínházban. "A Művészetek Palotájának sétánya immár hagyományosan a jazznek ad helyet, de a Westend tetőteraszán, a Kobuci kertben és valószínűleg az Orczy parkban is lesznek programok" - tette hozzá a zenész. Idén meglepetésként egy "Dallamos" névre keresztelt villamost is üzembe állítanak, amely mozgó színpadként járja majd a várost.

Magyar Dal Napja: gyorsan nagy siker lett


A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztivál "mínusz egyedik" napján. A hétórás koncerten többek között a Tankcsapda, az Edda, a Csík zenekar, a Quimby, Ákos és a Republic is fellépett. Koncertet adtak kifejezetten erre az alkalomra létrejött formációk is, például az Omega Tribute Band (Keresztes Ildikó, Roy, Maróthy Zoltán, Mihály Tamás, Benkő László, Kalapács József és Gömöry Zsolt) és a Rock All Stars (a Skorpió tagjai, Vikidál Gyula, Karácsony János, Takáts Tamás, Ferenczi György és Török Ádám).

2009 óta szeptember második vasárnapján rendezik meg a Magyar Dal Napját, párhuzamosan több helyszínen. Budapest mellett különböző programok várták az érdeklődőket többek között Balatonfüreden, Debrecenben, Miskolcon, Dunaújvárosban és Várpalotán, míg Budapesten - akár csak idén - minden zenei stílusnak külön színpadot állítottak. A becslések szerint több mint 45 ezren vettek részt az összesen százötven órányi programon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×