INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Csendes éjt varázsol Diana Krall

Infostart / InfoRádió
A világ egyik legkeresettebb női dzsessz-előadóművésze, Diana Krall ad koncertet szerda este a Papp László Budapest Sportarénában. A kétszeres Grammy-díjas kanadai énekesnő és zongorista legújabb, Quiet Nights című lemezének anyagát mutatja be.

Elsősorban klasszikus bossa nova slágerek feldolgozásai jellemzik Diana Krall tizedik, Quiet Nights című stúdióalbumát, amely idén tavasszal jelent meg. E korong bemutató turnéjának keretében lép fel a világhírű kanadai énekesnő szerda este a Papp László Budapest Sportarénában.

A lemezről - amely a magyar eladási listákat is vezette - és annak létrejöttéről Diana Krall így nyilatkozott Jian Ghomeshinek a kanadai közszolgálati rádió Q című műsorában:

"A The Look of Love című 2001-es albumomon Claus Ogermannal dolgoztam együtt, aki több általam nagyon kedvelt lemezt is készített már, többek között Frank Sinatrával vagy Antonio Carlos Jobim brazil dalszerzővel. Ma már nagyon kevés legendával van lehetőségem együtt dolgozni azok közül, akiknek a zenéjét szeretem. Most újra beültünk a stúdióba, és zongorán eljátszottam 35 dalt, közben beszélgettünk, nevettünk. Mivel korábban Braziliában jártam, elővettem olyan bossa nova slágereket, mint a Girl from Ipanema vagy a Quiet Nights, és megpróbáltuk úgy átdolgozni őket, hogy megtaláljuk, mi volt az eredeti érzelmi indíttatás az egyes dalok mögött, ami sikerült is."

{{video:http://youtube.com/v/usH4nVyy9A4}}

A kétszeres Grammy-díjas Diana Krall - aki hétfőn ünnepelte 45. születésnapját - zenészcsaládban született egy kanadai kisvárosban. Négyéves korában kezdett el zongorázni, középiskolásként már dzsessz-zenekarban játszott és a helyi étteremben lépett fel zongoristaként. Tanulmányait a későbbiekben az Egyesült Államokban folytatta, majd 90-es évek elején jelent meg első lemeze "Stepping Out" címmel.

Áttörő sikert 1999-ben ért el a "When I Look in Your Eyes" című lemezével, amellyel első Grammy-díját is elnyerte, és a legkeresettebb női dzsesszelőadóvá vált. 2003-ban férjhez ment Elvis Costellóhoz, akitől három évvel később ikrei születtek.

Diana Krall öt év után most másodszor ad koncertet Budapesten. Az új albumán szereplő bossa nova slágerek és a férjéhez írt romantikus számain kívül az énekesnő valószínűleg korábbi lemezeinek hangulatait és dalait is felidézi majd este 8 órától a Papp László Sportarénában.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk