eur:
385.8
usd:
356.44
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

A Tankcsapda után a rasszizmus ellen nyomják - videóval

A húszéves Tankcsapda jubileumi koncertje után a rasszizmust elítélő zenészek fellépésével folytatódik a hivatalosan még el sem kezdődött Sziget Fesztivál. A nulladik napon olyan zenészektől, bandáktól lesz hangos az Óbudai-sziget, mint Charlie, a Kispál és a Borz, valamint a Quimby.

Zene a Rasszizmus Ellen - ezzel a címmel folytatódnak a hivatalosan csak szerdán kezdődő Sziget programjai. A ZARE a budapesti brit nagykövetség, két brit rasszizmusellenes mozgalom, a Rock Against Racism és a Love Music Hate Racism, valamint a fesztivál szervezőinek együttműködése képpen jött létre. A különleges rendezvényen nemcsak magyar zenészek lépnek majd fel: az Egyesült Királyságból is sok sztár érkezik, hogy a zene erejével vegye fel a küzdelmet a rasszizmus ellen.

Négy helyszínen zajlanak majd a ZARE-koncertek a Szigeten: a Nagyszínpadon már délután egykor megkezdődnek a programok, a fellépők pedig egészen este tizenegyig - a tavalyi Magyar Dal Napjához hasonlóan - váltják majd egymást. A délután folyamán színpadra lép többek közt az Irie Maffia, Jamie Winchester, a Kaukázus, a Pannonia Allstars Ska Orchestra Harcsa Veronikával, a Quimby Szalóki Ágival, a Republik, Deák Bill Gyula, Nagy Feró és Beatrice. Este pedig a Kispál és a borz, az LGT Baráti Kör, Charlie és Bródy János fellépését követően a fináléban a magyar előadók együtt éneklik el a Mindannyian mások vagyunk című számot.

Este 10 órától a Love Music Hate Racism szervezet brit előadói adnak egy órás koncertet, majd a program az A38-wan2 színpadon folytatódik, ahol Ganxsta Zolee és a Kartel, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Dopeman a Back II black és a Ladánybene 27 lépnek fel.

A Zene a Rasszizmus Ellen kampányhoz csatlakozott a Magyar Jazz Szövetség is, melynek művészei délután fél háromtól zenélnek a Világzenei nagyszínpadon. A délután folyamán itt ad koncertet többek közt a Modern Art Orchestra, a Kaltenecker-Lukács-Borlai trió, a Budapest Jazz Orchestra és a Babos Projekt Special. Igazi zenei csemegének számíthat este nyolc órától az amerikai Miles From India formáció koncertje, amelyen Miles Davis egykori zenésztársai a néhai dzsesszművésznek talán egyik legfontosabb korszakát elevenítik fel, mikor Davis a 70-es évek közepén indiai zenészekkel is közreműködve megalkotta a fúziós jazz műfaját.

A közel két órás koncertet követően a dzsesszprogramok a Budapest Jazz Club színpadára költöznek, ahol többek közt a Szakcsi Lakatos Béla Trió, a Vukán György, Berkes Balázs és Kőszegi Imre alkotta Super Trió és az Equinox fellépése zárja a Zene a Rasszizmus Ellen és a Magyar Jazz Napja rendezvénysorozat programját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×