eur:
389.14
usd:
363.49
bux:
68169.45
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A Tankcsapda nem egy Lukács Laci-projekt"

A Tankcsapda zenekar fennállásának 20. évfordulója alkalmából két és fél órás születésnapi koncertet ad hétfőn a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján. Az évforduló alkalmából az InfoRádió Lukács Lászlót, a zenekar frontemberét az évfordulóhoz kapcsolódó eseményekről, a Tankcsapda debreceni kötődéséről, a város futballcsapatának továbbjutási esélyeiről a Bajnokok Ligájába, de mindenek előtt a hétfő esti koncertről kérdezte.

Izgalmas, érdekes és általunk is nagyon várt esemény lesz a Sziget mínusz egyedik napján a jubilleumi koncertünk. A Sziget fesztivál színpada és közönsége grandiózus - mondta az InfoRádiónak az idén fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Tankcsapda frontembere.

Lukács László bevallotta: az idei nyári fesztiválokon már próbálgatták a nagy koncertre tervezett műsor egyes elemeit, és a show-ban akusztikus blokkot is terveznek. A Tankcsapda 20 éves történetébe ezek a melankolikusabb számok is beletartoznak. Jót tesz a koncertnek, ha a sok gyors, zúzós, kemény dal közé lazább, pihentetőbb tételt is beteszünk - mondta a dalszerző-énekes.


A Tankcsapda most is dolgozik október 14-én megjelenő új albumán, amelyről a frontember elmondta: három és fél év után itt volt már az ideje az új lemeznek, amely egy dinamikus, intenzív, lendületes, mégis dallamos és viszonylag könnyen hallgatható, "barátságos" darab lesz.

A zenekart felületesen ismerők hajlamosak azt hinni, hogy a Tankcsapda nem más, mint egy Lukács Laci-projekt, de erről szó sincs - mondta az énekes, hozzátéve: jóllehet ő a zenekar arca, a másik két tag is ugyanolyan fontos és aktív része a zenekari életnek, hiszen egy trióról van szó.

A gépszíj és a debreceni csoda

A Tankcsapda a legtöbb befutott vidéki zenekartól eltérően nem tette át székhelyét Debrecenből Budapestre. Ezt Lukács László azzal magyarázta, hogy úgy érezték: ha saját természetes közegükben maradnak, akkor hétköznapi életet élhetnek, Budapesten viszont elkaphatta és ledarálhatta volna őket a gépszíj.



Bár eljátszottak a gondolattal, hogy a fővárosba költöznek, ez komolyan soha nem merült fel bennük.

A lokálpatrióta és focidrukker frontember elmondta azt is, hogy a Debrecen labdarúgó csapata maximálisan megtette a dolgát, vagyis ha a csapatnak nem sikerülne feljutnia a Bajnokok Ligájának főtáblájára, akkor sem lenne szomorú. Ha azonban sikerülne, az maga lenne a debreceni csoda - tette hozzá.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×