INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Moby és a Röyksopp Zamárdiban - holnap kezdődik a Balaton Sound

Infostart / InfoRádió
Csütörtökön kezdődik a Balaton Sound fesztivál, amely idén már négynapos lesz. Zamárdiban fellép Moby, a Kraftwerk, az Underworld, Carl Cox és David Guetta is.

Csütörtöktől négy napig ismét Zamárdi lesz az elektronikus zene fővárosa, ugyanis itt rendezik meg a Balaton Sound fesztivált.

A nagyszínpad világsztárjai között lesz az amerikai Moby, eredeti nevén Richard Melville Hall, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Honey, a Natural Blues és a Lift me up. Az elektronikus zene alapítójának tartott német Kraftwerk mellett a brit Underworld, a sok év után új albummal jelentkező norvég Röyksopp, valamint a washingtoni Thievery Corporation is koncertet ad.

A megnövelt méretű, csaknem 10 ezer vendég befogadására alkalmas arénában idén is a világ legfontosabb dj-i váltják egymást: itt lesz Erick Morillo és Carl Cox, visszatér a tavalyi nagy kedvenc, David Guetta és a 2008-ban ezrek által várt fellépést pótolja Richie Hawtin.

Az érdeklődést jól jelzi, hogy bérletek egy hónappal ezelőtt elfogytak, és már nem lehet kapni a péntekre szóló napijegyeket sem. A Balaton Sound fesztivált először 2007-ben rendezték meg, a háromnapos eseményen 32 ezren vettek részt, tavaly pedig már 88 ezer látogatót vonzottak a három nap programjai.

A szintén a Sziget Szervezőiroda által megrendezett soproni Volt Fesztivál a gazdasági válság ellenére 79 ezer fős látogatottsággal, a szombati napon pedig teltházzal zárt - közölte az InfoRádióval Gerendai Károly. A Sziget Szervezőiroda ügyvezetője szerint koncentrálódik a nagy rendezvényeken a látogatottság, és akik eddig több fesztiválra is el tudtak menni, azok most csak 1-2, nagyobb szabásúra vesznek jegyet.

A címlapról ajánljuk