eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jobban félnek a betegségektől a kórházas tévésorozatok nézői

A kórházas tévésorozatok erősíthetik tudat alatt a félelmet a betegségektől - állapították meg belga kutatók.

A szakemberek 1300 tizenéves tévézési szokásait vizsgálva megállapították, hogy 10 százalékkal erősödött a félelem kórházas műsor láttán, és a lányoknál határozottabban mutatkozott meg a jelenség. Nemcsak a játékfilmsorozatok, hanem az egészségügyi témájú dokumentumfilmek és hírek is erősíthetik a félelmet.

A kutatók megjegyzik, további tanulmányozás szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, milyen hosszú távú hatásai vannak a jelenségnek.

Régebben elismerést kaptak ezek a műsorok, amiért segítenek felhívni a figyelmet betegségek kevésbé ismert tüneteire, ugyanakkor bírálat is érte őket, amiért nem valósághűen mutattak be vészhelyzeteket, újraélesztéseket.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×