eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lemezt készít a Led Zeppelin nagyobbik fele? - videóval

Még akár új Led Zeppelin-lemez is lehet az 1980-ban föloszlott hard rock banda egykori tagjainak stúdióba vonulásából. Jimmy Page és John Paul Jones a 28 évvel ezelőtt elhunyt dobos fiával, Jason Bonhammel örömzenélget. Fölmerült egy lemez felvétele is, habár Robert Plant, a banda egykori énekese inkább - amúgy nagy sikert aratott - szólólemezével turnézik, amelyet Alison Krauss countryénekesnővel közösen készített.

Miután 2007 végén sikeres koncertet adott a Led Zeppelin, a hard rock 1968-ban alakult, és 1980-ban feloszlott úttörő együttese, két egykori tag stúdióba vonult az akkor elhunyt dobos, John Bonham fiával, Jason Bonhammel.

Bonham elmondta, nem tudja, mi fog kisülni a dologból, de élvezi a zenélést Jimmy Page-dzsel és John Paul Jonesszal: "Élvezem a játék minden percét."

Azonban Robert Plant énekes nem csatlakozott a trióhoz, mivel Alison Krauss country-énekessel készült közös albumát, a kritikák szerint egyébként igen kiváló Raising Sandet turnéztatja az Egyesült Államokban. Így az esetlegesen megjelenő új album nem valószínű, hogy a Led Zeppelin neve alatt fog a boltok polcaira kerülni.

Robert Plant már régóta a bluesos, folkos lemezeket készít, és azokkal turnézik szerte a világban - már hazánkba is ellátogatott. Munkáit jól fogadja a kritika, és a rajongók is kedvelik. Mondhatjuk, hogy a Led Zeppelin után sikerült természetes módon megújulnia.

Plant távolmaradása nem törte le Bonham lelkesedését. "Akárhogyan is végződik, hálát adok a sorsnak, hogy volt alkalmam zenélni ezzel a két emberrel. Mindig erről álmodtam!"

Ugyanakkor Bonham nem zárta ki, hogy akár új "Ledzep-album" is készülhet, habár elismerte, ehhez számos diplomáciai lépésre volna szükség.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×