eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

Több mint 13 milliárdot ér a Földön élő utolsó ember

Rekordbevétellel nyitott Észak-Amerikában a Legenda vagyok (I Am Legend) című sci-fi thriller.

A film, amelyben Will Smith a Földön élő utolsó embert alakítja, 76,5 millió dollárt (13,4 milliárd forint) hozott az első három napban.

A Legenda vagyok ezzel megelőzte A gyűrűk ura trilógia A király visszatér című részét, amely 72,6 millió dollárt (12,8 milliárd forint) "termelt" minden idők legjobb decemberi nyitásával.

A történet szerint Robert Nevile (Will Smith) tudós tagja volt annak a csapatnak, amely megpróbálta megállítani az emberiség történetének legveszélyesebb vírusát.

A fertőzésre a tudós valamilyen számára ismeretlen okból immunis, rajta kívül azonban mindenki meghalt. Robert Nevile, úgy tűnik, egyedül él New Yorkban, de a kongó városban a járvány mutáns túlélői vadásznak rá.

A második helyen az Alvin és a mókusok (Alvin and the Chipmunks) zárt 45 millió dollárral (7,9 milliárd forint). A bevétel a kétszerese annak, amennyit a mozit készítő stúdió remélt.

A Jason Lee főszereplésével forgatott családi film egy életunt zenész és három mókus történetét meséli el.

Az arany iránytű (The Golden Compass), amelynek főszerepeit Nicole Kidman és Daniel Craig alakítja, visszaesett a harmadik helyre, és mindössze 9 millió dollárt (1,6 milliárd forint) hozott.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×