eur:
389.84
usd:
364.86
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Minden idők legjobb filmzenéi - hallgassa meg Ön is!

Az amerikai Vanity Fair magazin megválasztotta minden idők legjobb filmzenéit. Az élen a Prince által jegyzett Bíboreső (Purple Rain) végzett, megelőzve többek között az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-filmet, vagy a Ponyvaregényt is.

Szinte lehetetlen feladatra vállalkoztak a Vanity Fair amerikai magazin szerkesztői, amikor úgy döntöttek: megválasztják minden idők ötven legjobb filmzenéjét.

A lista nyilván sok vitát kavar majd, különösen, hogy az élen az a Bíboreső (Purple Rain) végzett, melynek zenéje tényleg nagyszerű, ám a színészi játék a lista összeállítói szerint is "valószínűleg minden idők legrosszabbja".

A szerkesztők szerint a Bíboreső zenéje (melyért egyébként Prince 1985-ben Oscar-díjat is kapott) "a funk, R&B, pop, metál és a pszichedelikus zene hibátlan elegye, mely meghatározta a nyolcvanas éveket".

A lista második helyén is egy klasszikus, a Beatles Egy nehéz nap éjszakája című filmje végzett - valószínűleg ebben az esetben sem a színészi alakformálás megrendítő ereje döntött...


A dobogó harmadik helyére a The Harder They Come című 1972-es jamaikai akciófilm került, melyben Jimmy Cliff reagge-énekes egy 1940-es években elhíresült bűnözőt játszik.


A lista negyedik helyén a színészi játék és a zene miatt is legendássá vált Quentin Tarantino-mozi, a Ponyvaregény végzett, míg a legjobb öt közé bekerült a Diploma előtt is.


A lista első tíz helyezettje között szerepel még a Superfly, a Trainspotting, a Szombat esti láz, az American grafiti és A nagy borzongás is.

A teljes listát a jövő hónapban hozzák nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×