eur:
394.03
usd:
364.03
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Koltai Lajos amerikai filmet rendez

Koltai Lajos májustól amerikai filmet rendez. Az operatőr-rendezőt a Sorstalanság sikeres tengerentúli fogadtatása után valósággal bombázták forgatókönyvekkel - mondta el a produkcióról New Yorkban tárgyaló rendező felesége.

A Sorstalanságról, a Nobel-díjas Kertész Imre azonos című regénye alapján rendezett filmről közelmúltbeli tengerentúli bemutatója után elismerőleg nyilatkozott az amerikai sajtó.

Koltai Lajos első rendezői filmjét a The New York Times kritikusa Roman Polanski A zongorista című filmjével együtt a holokauszt legjobb nem dokumentumfilmes feldolgozásai közé sorolta, a The Washington Post rendkívüli alkotásnak nevezte.

Koltai Lajos az utóbbi hetekben több forgatókönyv közül választotta ki Susan Minot Evening (Este) című regényének filmadaptációját.

Az amerikai írónő regénye egy anyáról és két lányáról, a halálán levő anya beteljesületlen szerelméről, egy 40 évvel korábbi történet felidézéséről szól.

Koltai Lajost, akinek új filmjét Rhode Island szövetségi államban kezdik forgatni, 2001-ben Oscar-díjra jelölték Giuseppe Tornatore Malena című filmjének fényképezéséért.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×