eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

"Az embereknek elegük van belőlünk"

Kiosztották a könnyűzenei élet egyik legértékesebb díjait. A Brit Awards idei legnagyobb nyertese a három kategóriában győztes Kaiser Chiefs lett. A Coldplay, James Blunt és a Green Day két-két díjat vihetett haza.

A Kaiser Chiefs sikerét hozta a brit könnyűzenei élet legrangosabb rendezvénye, a Brit Awards díjkiosztója. A zenekar három díjat (közte a legjobb rock-, és a legjobb brit zenekarnak járó elismerést)

nyert. A Leeds-i banda énekese, Ricky Wilson hangsúlyozta, hogy ez az első ilyen díjuk. "Nem hittük volna, hogy nyerhetünk. Ez az egész világot jelenti a számunkra" - fogalmazott.

A legjobb lemez (X&Y) és a legjobb dal (Speed of Sound) díját nyerő Coldplay számára ugyanakkor előfordulhat, hogy ez volt az utolsó Brit Awards, legalábbis Chris Martin tag szerint: "Az embereknek elegük van belőlünk és nekünk is. Sok-sok évig nem látnak majd minket hasonló eseményeken".

Az amerikai Green Day lett a legjobb nemzetközi zenekar és ők nyerték a legjobb külföldi lemez (American Idiot) díját is.

<

James Blunt (fotó: reuters)

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb brit felfedezettje, James Blunt is két elismeréssel gazdagodott. A legjobb férfi előadó díjának átvételekor így fogalmazott: "Olyan gyakran vádolnak azzal, hogy úgy énekelek, mint egy nő, hogy most nagyszerű dolog átvenni a legjobb férfi előadónak járó elismerést".

A legjobb nemzetközi énekesnő Madonna lett, míg egy másik, pályáját az 1980-as években kezdő előadó, Prince 1997 óta először lépett fel a Brit Awardson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×