eur:
394.84
usd:
371.42
bux:
66081.67
2024. április 16. kedd Csongor

Elloptak egy Rembrandt- és egy Rubens-képet

Négy nagy értékű festményt, közöttük Rembrandt és Rubens egy-egy képét lopták el az újvidéki Városi Múzeumból.

A belgrádi média hétfői híradásai szerint a rablás vasárnap kora reggel történt. Két fegyveres sísapkával a fején, fegyverrel rontott be az épületbe, amikor az éjszakai portás beengedte váltótársát, aki maga után nyitva hagyta a bejárati ajtót. A rablók mindkettejüket megkötözték, szájukat ragasztószalaggal tapasztották le.

Az ellopott képek közül a legértékesebb a 2,5 millió angol fontot érő Rembrandt-alkotás, amelyet saját apjáról festett a németalföldi művész. Az Apa portréja című festményt tíz évvel ezelőtt már egyszer elrabolták, de akkor megtalálták Spanyolországban.

Elrabolták Rubens Seneca portréja című művét is, illetve Francesko Mola olasz festő egyik tájképét. Eltűnt továbbá egy ismeretlen, 16. századbeli németalföldi művész Krisztus feje című festményének.

A belgrádi média szerint a rendőrség munkáját megnehezíti, hogy a múzeumban nincsenek biztonsági kamerák, a hét végén jóformán csak egy portás őrizte az értékes gyűjteményt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×