eur:
392.77
usd:
354.36
bux:
73193.79
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Nyitókép: Unsplash

Ráomlott a homokfal két német gyerekre Dániában, miután üreget ástak bele

A mentést követően kritikus állapotban szállították kórházba a gyerekeket, de az életüket már nem lehetett megmenteni.

Egy kilenc és egy tizenkét éves német fiú is meghalt kedden Dániában, miután rájuk omlott egy homokfal, amelybe üreget ástak - írja az ABC News cikke nyomán a Telex. A müncheni fiúk a családjaikkal nyaraltak Norre Vorupor településnél, amikor homokdűne megindult, és maga alá temette őket.

A fal leomlása után 40 percig keresték a fiúkat, mire a tűzoltók és a rendőrök rájuk találtak és ki tudták emelni őket a homok alól. Mentőhelikopter jött értük, kritikus állapotban szállították őket az aarhusi kórházba, ott azonban mindketten életüket vesztették.

A lap megemlíti, hogy bizonyos kutatások szerint több ember hal meg homokba fulladva, mint cápatámadásban. Februárban is meghalt egy 7 éves kislány, miután ráomlott a bátyja által ásott, körülbelül 2 méter mély gödör.

Címlapról ajánljuk
Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Az Európai Unió romló versenyképességének hazai hatásairól, a várható gazdasági növekedésről, a 2025-ös költségvetésről, a kínai hitelről, a budapesti Ecofin-ülésről, a lakossági állampapírokhoz való hozzáférés könnyítéséről, valamint az adórendszer átalakításáról is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×