eur:
395.22
usd:
353.77
bux:
73287.26
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Full frame of a low angle shot of a gray sky with clouds of rain.
Nyitókép: Pakin Songmor / Getty Images

Villámárvíz sodort el egy nőt, 30 kilométerrel arrébb találták meg a holttestét

Villámárvízben vesztette életét egy fiatal nő az amerikai Grand Canyon Nemzeti Parkban.

A 33 éves phoenixi nő holttestét napokkal eltűnése után, vasárnap találták meg, 30 kilométerre attól a helytől, ahol a hirtelen támadt áradás elsodorta. Mentőmellényt nem viselt.

A Havasu-kanyonban, az azonos nevű folyó látványos, színes vízesések tarkította medrében kiránduló nő eltűnését csütörtökön jelentették, a hatóságok nagy erőkkel keresték, végül egy kirándulóhajó utasai vették észre holttestét a Colorado folyó partján.

Az arizonai Nemzeti Gárda 104 turistát és őslakost menekített ki Blackhawk helikopterekkel az árvíz sújtotta kanyonból, amely a havaszupai indiánok területén halad keresztül. A rezervátum az egyik legelzártabb az Egyesült Államokban, csak gyalogosan, öszvérrel vagy helikopterrel közelíthető meg.

A havaszupai törzsi tanács szombaton meghatározatlan időre lezárta a területet a turisták előtt az árvíz miatt.

A szerencsétlenül járt nő férje a helikopterrel evakuáltak között volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Hétfőre virradóra Oroszország drón- és rakétatámadást intézett az ukrán főváros és több ukrán terület ellen. Az energetikai infrastruktúrában súlyos károk keletkeztek, vészhelyzeti áramszünetekre is szükség van, Kijevben sátrakat állítottak fel a lakosság számára. Ukrajna maga is dróntámadást intézett Oroszország ellen: Szaratov városában egy ember súlyosan megsérült a lezuhanó roncsoktól, amelyek egy lakóházra estek. Engelszben – ahol egy fontos katonai légibázis is található – szintén megrongálódott egy lakóház. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében bejelentette, az ukrán erők 3 kilométert haladtak előre Oroszország Kurszki területén, és elfoglaltak újabb két települést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 26. 12:39
×
×
×
×