eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Néptelen római Trevi-kút 2020. március 14-én, amikor a  tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedésének megfékezésére vesztegzár van érvényben egész Olaszországban, és még a nem létfontosságú cikkeket árusító kiskereskedelmi egységeknek is zárva kell tartaniuk.
Nyitókép: Néptelen a római Trevi-kút 2020. március 14-én, amikor vesztegzár van érvényben egész Olaszországban, és még a nem létfontosságú cikkeket árusító kiskereskedelmi egységeknek is zárva kell tartaniuk. MTI/AP/Karl Ritter

Lakattalan szigetté vált a Trevi-kút környéke

A héten egyetlen napon 700 kilogrammnyi lakatot szedtek le a szökőkút és a Panteon közti szakaszon.

A római hatóságok megkezdték a szerelmi lakatok eltávolítását a Trevi-kút környékéről. A héten egyetlen napon 700 kilogrammnyi lakatot szedtek le a szökőkút és a Panteon közti szakaszon.

A hatóságok korábban már Tiberis hídjairól, köztük a Ponte Milvióról is sok ezer lakatot szedtek le. Arról azonban még nem döntöttek, hogy mihez kezdenek majd velük. Egyes javaslatok szerint a fém eladásából befolyt összeget jótékonysági célokra tudnák felhasználni.

A szerelmi lakatok divatját Federico Moccia Téged akarlak című, csaknem húsz éve megjelent regénye indította el. Azóta az utcai árusoktól pár euróért megvásárolható lakatokat a szerelmesek előszeretettel rögzítik hidak és egyéb népszerű látványosságok korlátaira.

A szerelmi lakatok más európai városokban is elterjedtek, de Berlinben és Velencében tiltják az elhelyezésüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×