eur:
393.65
usd:
364.56
bux:
71901.44
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tűzoltók az Érsekújvár (Nové Zámky) közelében történt vonatbaleset helyszínén 2024. június 27-én. Egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat egy autóbusszal ütközött, a balesetben öten életüket vesztették, öten pedig megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Jakub Gavlak

„Horrorjelenetnek tűnt az egész” – szemtanú az érsekújvári buszbalesetről

A vasúti átjáróban a busz mögött várakozó sorban álló kocsiból látták a tragédiát.

Egy szemtanú beszámolóját tette közzé az érsekújvári busztragédiáról a parameter.sk. szlovák hírportál.

Michal a közösségi oldalán számolt be róla, hogy édesapjával szintén a vasúti átjárónál várakoztak, az ő autójuk előtt egy furgon állt, az előtt pedig az autóbusz.

„Mind várakoztunk. Néhány pillanat múlva jobbról elhajtott egy vonat. Ahogy eltűnt, eltelt néhány perc és ahogy az lenni szokott a vasúti átjáróknál, felemelkedtek a sorompók. Tiszta a levegő, semmi vész, indulhatunk. Ahogy a sorompók teljesen felemelkedtek, elsőként egy személyautó haladt át, majd elindult a mögötte lévő autóbusz”– írta a férfi, aki szerint ezután egy hangos dudaszót lehetett hallani.

„Vonat? Hiszen már elment, a sorompók fent vannak. Ez nem lehet vonat” – villant át a férfi agyán, a következő pillanatban, majd egy balról érkező vonat hatalmas erővel nekiütközött az átjáróba időközben behajtó autóbusznak, írja a lap.

„Hatalmas ütközés és robbanás. Az autóbusz kettészakadt és jó 300 méteren keresztül tolta maga előtt lángolva.

A busz hátsó része az árokba zuhant” – folytatta Michal, aki édesapjával csak ordítani tudott kétségbeesésében és magatehetetlenségében.

„Csak néztük az egészet, abban a pillanatban már nem lehetett segíteni. Abban a pillanatban horrorjelenetnek, rémálomnak tűnt az egész. Az autóbuszt, ami embereket szállított, a szemünk előtt tépte ketté teljes sebességgel egy vonat. Mint a semmit. Mintha csak elfújnál egy gyertyát” – tette hozzá.

Michal szerint a vonat közvetlenül a sofőrülés mögött ütközhetett neki az autóbusznak, ugyanis a sofőr kizuhant a járműből. Elmondása szerint reagált a szavaikra, de zavart állapotban volt. A férfi szerint a sofőr nem hibázott, mivel a sorompók felemelkedésével elindult ugyanúgy, mint más is tette volna.

„Feltételezésem szerint rendszeresen ezen az útvonalon jár, már számtalanszor áthaladhatott az átjárón. Mint mindig, most is megbízott benne, hogy ha felemelkednek a sorompók, akkor nem fenyegeti veszély. Ahogy mi mindannyian is bízunk benne” – zárta bejegyzését Michal.

A balesetben heten vesztették életüket. Jozef Ráž közlekedésügyi miniszter szerint emberi mulasztás áll az egész hátterében, ugyanis a vonat olyan sínen közlekedett, amely ki volt vonva a forgalomból.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 11:18
×
×
×
×