eur:
393.29
usd:
362.76
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Gyorshajtás. Forrás: Getty Images
Nyitókép: Michael Dunning/Getty Images

Majdnem kétezer lóerős a leggyorsabb villanyautó - videón a rekord

Minden a sebesség - visszapillantótükör sincs rajta.

A japán Aspark Owl elektromos szupersportkocsi a németországi Papenburg versenypályán Mark Bassenk versenyzővel a volán mögött 438,7 km/h-ra gyorsult, ami 26,7 km/h-val több, mint a korábbi rekordtartó, a Rimac Nevera csúcssebessége volt - írja a HVG.

A jármű az Aspark Owlból egy speciális változat SP600 néven, amely még nincs gyártásban. Optikailag a széria-szuperautótól abban különbözik, hogy áramvonalasabb karosszériával és hosszúkás hátsó résszel rendelkezik. Emellett nincsenek visszapillantó tükrei, és speciális Bridgestone Potenza Race abroncsokkal szerelik fel.

Az Aspark Owl SP600 hajtásláncának jellemzőit egyelőre titkolják, de az alapmodell négy villanymotorral van felszerelve, amelyek összteljesítménye 1985 lóerő, és 1,69 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-s (60 mph) tempóra.

A japán cég 10 éve kezdte fejleszteni a kocsit. Az Asparkból mindössze 50 darabot gyártanak majd, és valamennyit eladták előre, annak ellenére, hogy az ára 3 millió euró (1,2 milliárd forint) körüli - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×